Drugu godinu zaredom Mastercard je od zagrebačkog restorana RougeMarin posudio chefa Marina Medaka kako bi zajedničkim snagama posjetitelje Jadrana upoznali s našom kuhinjom. Ova turneja koja će obići Pulu, Rijeku, Zrće, Šibenik i Split prilika je da lokalci i stranci isprobaju tradicionalne hrvatske recepte u modernoj obradi.

Nađete li se slučajno na nekom od mjesta koje će Mastercard Food Truck posjetiti ovo ljeto, nikako ne propustite isprobati Marinove specijalitete. Među njima je i ova konfitirana tuna u peka pecivu koja nas je oduševila svojim osvježavajućim mediteranskim okusom, a kako sočno izgleda, pogledajte u videu.

Osim konfitirane tune, na Mastercard Food Trucku očekuju vas juneći burgeri s tapenadom od maslina, pileći ražnjići, komiška pogača i sporo pečena janjetina. Dodatno veselje očekuje sve korisnike Mastercard® ili Maestro® kartica koji dobivaju 15 posto popusta i kuharicu na poklon sa svim receptima koji će se moći isprobati u Food Trucku.

Saznajte više o turneji, lokacijama i vremenu dolaska crne Mastercard prikolice u vašu blizinu.

PEKA SA KONFITIRANOM TUNOM

Sastojci: 
200 g tune (može i konzervirani komadi tune u ulju)
5 dl suncokretova ulja
100 g rajčice šljivarke, filetirane 
50 ml maslinova ulja
100 g kalamata masline
5-6 listića svježeg bosiljaka
1 žlica svježih kapara
1/2 glavice češnjaka
200 g ljutike
2 dl kvasine
0,05 g peršina

Sendvič s konfitiranom tunom i salsom od maslina i rajčica - 3 Sendvič s konfitiranom tunom i salsom od maslina i rajčica - 3 (Foto: Sandro Sklepić)

Priprema: 

Trik za konfitiranu tunu
Svježi file od tune kuhati u ulju na temperaturi od 90 °C oko 20 minuta i ostaviti da se u njemu hladi. Prstima izdrobiti u sitne komadiće. Izmiješati sa salsom od maslina i rajčica. Aioli namazati na tostiranu peku, posložiti tunu sa salsom i posuti ocijeđenom ljutikom s peršinom.

Aioli
Zdrobiti režnjeve češnjaka u mortaru. Pomiješati žumanjke i senf te polako dodavati rashlađeno ulje. Kad se smjesa zgusne, dodati limunov sok i ostatak ulja. Dodati zgnječeni češnjak, začiniti po ukusu te spremiti u hladnjak.

Salsa od maslina i rajčice
Rajčicu, pola količine ljutike i masline narezati na kockice. Narezati bosiljak na rezance. Začiniti i politi uljem, ostaviti da ostoji u hladnjaku 2-3 sata. Drugu polovicu ljutike narezati na listiće, usitniti peršin i izmiješati. Kvasinu prokuhati 5-10 minuta, kratko rashladiti i preliti preko ljutike i peršina, pustiti neka odstoji 20 minuta i spremiti u hladnjak.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju