Marin Medak chef je koji je svima dobro znan po specijalitetima koje priprema u poznatom zagrebačkom restoranu RougeMarin. Iz ponude se izdvajaju njegovi hamburgeri kojima rijetko tko odoli, ali i razna druga jela inspirirana namirnicama i drugim jelima iz regije koja oživljava na sasvim neuobičajen i zanimljiv način. Mlinca i burek burger samo su neka od jela koja su nas oduševila i postala zvijezde zagrebačkog street fooda.

Marinu je bitno zadovoljstvo publike pa svoje recepte temelji samo na svježim namirnicama i kvalitetnim hrvatskim proizvodima. Za ljubitelje gastronomije ovo ljeto Marin priprema menù inspiriran našom tradicionalnom kuhinjom koji će biti dostupan samo na Mastercard Food Truck Road Tripu.

Chef Marin Medak Chef Marin Medak (Foto: PR)

Ova Mastercard turneja po Jadranu prilika je da lokalci i stranci isprobaju tradicionalne hrvatske recepte u modernoj obradi na glavnim turističkim destinacijama. Mi smo isprobali burger, ražnjiće i konfitiranu tunu koji će se prodavati u Puli, Rijeci, Zrću, Šibeniku i Splitu, i možemo vam reći da posjetitelje očekuje prava rapsodija okusa. Ne morate se bojati da će vam ovi specijaliteti promaknuti jer će vas zamamni mirisi iz crne prikolice zasigurno privući koliko god udaljeni bili. Detaljne recepte otkrivamo uskoro.

“Stvaranje novog jela je uvijek iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnim, a tako je i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji užurbani stil života nas tjera da nešto s nogu pojedemo usput pa kad je već tako zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano“, rekao je chef Marin Medak koji ima malo drugačiju viziju ''brze hrane''. Iako se sprema na brz način ne mora biti jednostavna i jednolična. Svježim povrćem, hrskavim salatama i ručno rađenim pecivima i kruhom daje uličnoj hrani otmjeni štih.

Nađete li se slučajno na nekom od mjesta koje će Mastercard Food Truck posjetiti ovo ljeto, nikako ne propustite isprobati neki od Marinovih specijaliteta. Ovaj gastronomski road trip počet će u Puli 22. srpnja i završiti u Splitu 4. kolovoza, a svi koji plaćaju Mastercard® i Maestro® karticama dobit će 15 posto popusta te kuharicu na poklon sa svim receptima koji će se moći isprobati u Food Trucku.

Plaćanjem Mastercard i Maestro karticama dobiva se 15% popusta i kuharica Plaćanjem Mastercard i Maestro karticama dobiva se 15% popusta i kuharica (Foto: PR)

Pula - 22.7. i 23.7., Narodni trg, od 18 do 24h

Rijeka – od 24.7. do 27.7., Trg 111. brigade hrvatske vojske, od 18 do 24h

Zrće – od 28.7. do 30.7., NOA Plaža Zrće, od 16 do 20h i od 22 do 2h

Šibenik – od 31.7. do 2.8., Ul. kralja Zvonimira 1, ispred ex Kazališne kavane, od 18 do 24h

Split - 3.8. i 4.8.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju