Stigli smo na Narodni trg u Pulu taman u trenutku kada su se na prikolicu postavljali zadnji detalji. Nismo uspjeli ni pozdraviti RougeMarinovu ekipu jer su prva gladna usta stigla čim je proradila blagajna. Iako su prvo pali hamburgeri, sočna trgana janjetina sa svježom salatom od krumpira, mladim lukom i rikolom pokazala se kao favorit otvorenja Mastercard Food Truck turneje po Jadranu.

Daleko je to od brze hrane na kakvu smo inače naviknuli. Otmjen okus provlači se kroz cijeli menu, pa i janjeći burger ima svježu notu zahvaljujući tapenadi od zelenih maslina, kapara i rajčice. Osim janjetine i burgera, u ponudi su još pileći ražnjići u peka pecivu sa salatom od rajčice i krastavaca, konfitirana tuna te komiška pogača.

Mastercard Food Truck Road Trip Mastercard Food Truck Road Trip (Foto: Nova Studio)

Stranci i lokalci u Puli rado su isprobavali recepte koje je za njih pripremio chef Marin Medak, inače poznat po tome da oživljava tradiciju na sasvim neuobičajen i zanimljiv način. Marin se slagajući menu vodio mediteranskom tradicijom, lokalnim namirnicama i tehnikama kuhanja koje je iskoristio i presložio u street food dimenziju jela.

Kakva je bila atmosfera, pogledajte u videu, a nađete li se slučajno na nekom od mjesta koje će Mastercard Food Truck posjetiti, ne propustite isprobati hrvatske recepte s okusom ljeta. Dodatno veselje očekuje sve korisnike Mastercard® ili Maestro® kartica, koji dobivaju 15 posto popusta i kuharicu na poklon sa svim receptima koji će se moći isprobati u Food Trucku.

Mastercard Food Truck Road Trip Mastercard Food Truck Road Trip (Foto: Nova Studio)

Rijeka – od 24. 7. do 27. 7., Trg 111. brigade hrvatske vojske, od 18 do 24 sata

Zrće – od 28. 7. do 30. 7., NOA plaža Zrće, od 16 do 20 sati i od 22 do 2 sata

Šibenik – od 31. 7. do 2. 8., Ul. kralja Zvonimira 1, ispred bivše Kazališne kavane, od 18 do 24 sata

Split - 3. 8. i 4. 8.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju