Ukusna jela mogu se napraviti i kad nemate puno vremena na raspolaganju za kuhanje, ali ni za pranje suđa nakon ručka i večere. Ovi brzinski recepti koji se pripremaju u jednom loncu najbolji su dokaz.

U jednom loncu možete napraviti sve od kremaste tjestenine s tikvicama preko njoka s kobasicama do orzo tjestenine s tunom iz konzerve.

#MeatlessMonday otvaramo finim varivom od slanutka, a ljubitelji slatkog ovog tjedna moraju isprobati chia puding koji se ne treba termički obrađivati, a radi se od tek tri sastojka – u jednoj čaši ili staklenki.

Varivo od slanutka Dobara Varivo od slanutka Dobara (Foto: Shutterstock)

Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata za svaki dan ovoga tjedna koji se pripremaju brzo i bez puno filozofiranja.

Ponedjeljak, 8. travnja – Varivo od slanutka

Dobara je popularno vegetarijansko varivo iz regije Biskra u Alžiru. Ono se radi od svakodnevnih sastojaka koje se mogu naći u većini alžirskih smočnica. Bazu variva čine izvori bjelančevine biljnog porijekla poput boba, slanutka i/ili graha, a koje se sljubljuju sa sjevernoafričkom pastom od ljutih papričica – harrisom. Imamo recept!

Utorak, 9. travnja – Galinhada

Jelo s piletinom, povrćem i rižom iz jednog lonca – galinhada, omiljeni je specijalitet u Brazilu kojem ne fali okusa i slasti. Dok se piletina kuha, riža upija njezine sokove, a rezultat je zasitno jelo osmišljeno da nahrani radnike na povratku s polja, kao i obitelji koje se okupljaju na ručkovima vikendom. Evo kako se priprema.

Galinhada Galinhada (Foto: Shutterstock)

Srijeda, 10. travnja – Kremasta tjestenina s tikvicama

Tikvice se prvo naribaju, a potom preprže u loncu kako bismo ih termički obradili, ali i izvukli višak vode. Ne brinite, prvo će vam se činiti da imate jako puno tikvica, no slijedite li ovaj recept, shvatit ćete da imate savršenu količinu.

Četvrtak, 11. travnja – Njoki s kobasicama

Ne znate što biste jeli? Što kažete na mekane njoke u sočnom umaku na bazi rajčica i kobasica? Kupite li već gotove njoke u trgovini, cijeli ručak može biti gotov za 20-ak minuta. Evo i recepta!

Petak, 12. travnja – Orzo s tunom

Kratko rezana tjestenina u obliku velikog zrna riže – orzo, sjajna je baza za pripremu brzog ručka ili večere. Ako želite smanjiti i količinu potrošenog suđa, pripremite jelo u jednom loncu. Donosimo vam najlakši recept za orzo tjesteninu skuhanu u jednom loncu s rajčicama i tunom iz konzerve.

Orzo tjestenina s tunom iz konzerve Orzo tjestenina s tunom iz konzerve (Foto: Shutterstock)

Subota, 13. travnja – Chia puding

Chia puding izvrstan je doručak, međuobrok ili desert koji obiluje bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima, a vrlo se lako priprema. Večer prije smutite tri sastojka u jednu staklenku, stavite je u hladnjak i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra. Evo i recepta!

Nedjelja, 14. travnja – Svinjetina u bijelom umaku

Solomillo a la Pimienta tradicionalno je španjolsko jelo sastavljeno od svinjetine u bijelom paprenom umaku koje se priprema u jednom loncu. Solomillo u španjolskom jeziku označava 'svinjski kare', no ovo jelo možete pripremiti i s drugim vrstama svinjskog mesa, ali i junetinom ili piletinom. Imamo recept!

7 finih jela za svaki dan ovog tjedna koja će biti gotova u 20 minuta Pečeni njoki s gljivama i povrćem Omlet - 2 Kozice u slatko-kiselom umaku +0 Tonkatsku svinjetina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju