Galerija Varivo od slanutka Dobara 1 Galinhada 1 Njoke s kobasicama 1 Chia puding 1

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane

Ukusna jela mogu se napraviti i kad nemate puno vremena na raspolaganju za kuhanje, ali ni za pranje suđa nakon ručka i večere. Ovi brzinski recepti koji se pripremaju u jednom loncu najbolji su dokaz.

U jednom loncu možete napraviti sve od kremaste tjestenine s tikvicama preko njoka s kobasicama do orzo tjestenine s tunom iz konzerve.

#MeatlessMonday otvaramo finim varivom od slanutka, a ljubitelji slatkog ovog tjedna moraju isprobati chia puding koji se ne treba termički obrađivati, a radi se od tek tri sastojka – u jednoj čaši ili staklenki.

Varivo od slanutka Dobara Varivo od slanutka Dobara (Foto: Shutterstock)

Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata za svaki dan ovoga tjedna koji se pripremaju brzo i bez puno filozofiranja.

Ponedjeljak, 8. travnja – Varivo od slanutka

Dobara je popularno vegetarijansko varivo iz regije Biskra u Alžiru. Ono se radi od svakodnevnih sastojaka koje se mogu naći u većini alžirskih smočnica. Bazu variva čine izvori bjelančevine biljnog porijekla poput boba, slanutka i/ili graha, a koje se sljubljuju sa sjevernoafričkom pastom od ljutih papričica – harrisom. Imamo recept!

Utorak, 9. travnja – Galinhada

Jelo s piletinom, povrćem i rižom iz jednog lonca – galinhada, omiljeni je specijalitet u Brazilu kojem ne fali okusa i slasti. Dok se piletina kuha, riža upija njezine sokove, a rezultat je zasitno jelo osmišljeno da nahrani radnike na povratku s polja, kao i obitelji koje se okupljaju na ručkovima vikendom. Evo kako se priprema.

Galinhada Galinhada (Foto: Shutterstock)

Srijeda, 10. travnja – Kremasta tjestenina s tikvicama

Tikvice se prvo naribaju, a potom preprže u loncu kako bismo ih termički obradili, ali i izvukli višak vode. Ne brinite, prvo će vam se činiti da imate jako puno tikvica, no slijedite li ovaj recept, shvatit ćete da imate savršenu količinu.

Četvrtak, 11. travnja – Njoki s kobasicama

Ne znate što biste jeli? Što kažete na mekane njoke u sočnom umaku na bazi rajčica i kobasica? Kupite li već gotove njoke u trgovini, cijeli ručak može biti gotov za 20-ak minuta. Evo i recepta!

Petak, 12. travnja – Orzo s tunom

Kratko rezana tjestenina u obliku velikog zrna riže – orzo, sjajna je baza za pripremu brzog ručka ili večere. Ako želite smanjiti i količinu potrošenog suđa, pripremite jelo u jednom loncu. Donosimo vam najlakši recept za orzo tjesteninu skuhanu u jednom loncu s rajčicama i tunom iz konzerve.

Orzo tjestenina s tunom iz konzerve Orzo tjestenina s tunom iz konzerve (Foto: Shutterstock)

Subota, 13. travnja – Chia puding

Chia puding izvrstan je doručak, međuobrok ili desert koji obiluje bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima, a vrlo se lako priprema. Večer prije smutite tri sastojka u jednu staklenku, stavite je u hladnjak i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra. Evo i recepta!

Nedjelja, 14. travnja – Svinjetina u bijelom umaku

Solomillo a la Pimienta tradicionalno je španjolsko jelo sastavljeno od svinjetine u bijelom paprenom umaku koje se priprema u jednom loncu. Solomillo u španjolskom jeziku označava 'svinjski kare', no ovo jelo možete pripremiti i s drugim vrstama svinjskog mesa, ali i junetinom ili piletinom. Imamo recept!

7 finih jela za svaki dan ovog tjedna koja će biti gotova u 20 minuta Pečeni njoki s gljivama i povrćem Omlet - 2 +0 Tonkatsku svinjetina