Tjedan otvaramo finim njokima s gljivama koji se umjesto na štednjaku pripremaju u pećnici – na jednom limu za pečenje.
U kratkom vremenu možete napraviti i kremastu tjesteninu sa sirom i tikvicama, kozice u slatko-kiselom umaku ili pak katsu piletinu – sočno meso u hrskavom omotaču.
Nastavite čitati tekst i pronađite sedam ukusnih jela za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu spremiti u 20-ak minuta.
Ponedjeljak, 18. 3. – Gljive s njokima u jednom limu
Umjesto da ih skuhate, njoke ispecite zajedno s povrćem i gljivama u pećnici. Ispečeni njoki hrskavi su izvana, a mekani iznutra te neodoljivo podsjećaju na pečeni krumpir. Imamo recept!
Pečeni njoki s gljivama i povrćem (Foto: Stockfood)
Utorak, 19. 3. – Souffle omlet
Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka uobičajen je proces u pripremi biskvita za kolače i torte. No jeste li pokušali na taj način napraviti omlet? Istučete li žumanjke i bjelanjke odvojeno prije nego što ih sljubite u jednu smjesu te ih ispečete na tavi, dobit ćete savršen omlet mekan poput oblaka. Nazivaju ga još i souffle omlet.
Srijeda, 20. 3. – Piletina s grahom u tortilji
Burrito, tradicionalno meksičko jelo čiji su glavni elementi tortilja od pšeničnog brašna, bogati nadjev koji uključuje meso, rižu, grah i puno svježeg povrća, uz fini preljev ili ljutkasti umak ustvari je brzo i jednostavno jelo.
Ako imate nekoliko tortilja, kupovnih ili, još bolje, domaćih koje ste ispekli koji dan ranije, u njih možete ubaciti baš sve što vam padne pod ruku. Mi vam dajemo recept za nadjev od sočne piletine i gljiva, preliven finim umakom od jogurta.
Omlet - 2 (Foto: Shutterstock)
Četvrtak, 21. 3. – Kremasta tjestenina sa sirom i tikvicama
Donosimo vam recept za kremastu tjesteninu s tikvicama koja se priprema u jednom loncu što znatno smanjuje vrijeme pripreme i količinu upotrijebljenog suđa.
Tikvice se prvo naribaju, a potom preprže u loncu kako bismo ih termički obradili, ali i izvukli višak vode. Ne brinite, prvo će vam se činiti da imate jako puno tikvica, no slijedite li ovaj recept, shvatit ćete da imate savršenu količinu.
Petak, 22. 3. – Kozice u slatko-kiselom umaku
Slatko-kiseli umak temelj je brojnih kineskih jela. S njime možete pripremiti različite vrste bjelančevina – od svinjetine od morskih plodova. Slatko-kiseli umak dobro će se sljubiti i s kozicama, a cijelo će jelo biti gotovo u svega 20-ak minuta.
Kozice u slatko-kiselom umaku (Foto: Shutterstock)
Subota, 23. 3. – Pijane čokoladne kuglice
Jede vam se nešto slatko? Napravite brzinske kuglice od čokolade i vina koje su namijenjene samo starijima od 18. Ovdje možete pronaći kako se rade ove pijane čokoladne kuglice.
Nedjelja, 24. 3. – Tonkatsu svinjetina
Tonkatsu ili pohana svinjetina omiljeno je jelo u Japanu. Fino, hrskavo, brzo pripremljeno i posluženo s osvježavajućim umacima ili prilozima često se nađe na japanskim stolovima. Napravite ga i vi za svoje ukućane po ovom receptu.
Ne može brže i lakše od ovog: 7 jela s kojima se štede novac i vrijeme +1