Chia puding izvrstan je doručak koji obiluje bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima, a vrlo se lako priprema. Večer prije smutite tri sastojka u jednu staklenku, stavite je u hladnjak i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra.

Chia sjemenke izvrstan su izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalija te kalcija. Umjesto kravljeg mlijeka u ovom receptu možete se poslužiti i alternativnim izvorima – poput biljnog napitka od kokosa, badema ili nekog drugog orašastog plod.

Sastojci za chia puding:

  • 400 ml mlijeka
  • 40 grama chia sjemenki
  • 1 banana

Priprema:

  1. Pomiješajte chia sjemenke s mlijekom pa ih prelijte u staklenku s poklopcem.
  2. U smjesu možete odmah zgnječiti i jednu zrelu bananu te tako sve zajedno staviti preko noći u hladnjak. Što je banana zrelija, to će puding biti slađi.
  3. Bananu možete dodati i drugo jutro nakon što je puding već pripremljen. Po želji na puding možete dodati i meda, orašastih plodova i drugog voća po želji. Dobar tek!

Nije vam uspio recept?

Ako se chia sjemenke nisu želirale preko noći, odnosno zgusnule mlijeko, moguće je da imate na raspolaganju stare sjemenke.

7 eura za pola kilograma: Sjemenke koje čine čuda za zdravlje Sjemenke konoplje možete dodati i na salatu Konopljine sjemenke možete dodati na avokado tost Konopljine sjemenke sjajno se slažu i sa smoothiejima +0 Konopljine sjemenke

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju