Chia puding izvrstan je doručak koji obiluje bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima, a vrlo se lako priprema. Večer prije smutite tri sastojka u jednu staklenku, stavite je u hladnjak i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra.

Chia sjemenke izvrstan su izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalija te kalcija. Umjesto kravljeg mlijeka u ovom receptu možete se poslužiti i alternativnim izvorima – poput biljnog mlijeka od kokosa, badema ili nekog drugog orašastog ploda.

Ilustracija zobene kaše s orašastim plodovima Hrana i piće Tri savjeta za najbolji doručak s kojim ćete biti siti do podneva

Sastojci za chia puding:
400 ml mlijeka
40 grama chia sjemenki
1 banana

Priprema:
1. Pomiješajte chia sjemenke s mlijekom pa ih prelijte u staklenku s poklopcem.

2. U smjesu možete odmah zgnječiti i jednu zrelu bananu te tako sve zajedno staviti preko noći u hladnjak. Što je banana zrelija, to će puding biti slađi.

Ilustracija griza sa špekom Hrana i piće S naribanim sirom i špekom: Novo lice omiljene školske užine iz 80-ih

3. Bananu možete dodati i drugo jutro nakon što je puding već pripremljen. Po želji na puding možete dodati i meda, orašastih plodova i drugog voća po želji. Dobar tek!

Nije vam uspio recept?

Ako se chia sjemenke nisu želirale preko noći, odnosno zgusnule mlijeko, moguće je da imate na raspolaganju stare sjemenke.