Solomillo a la Pimienta je tradicionalno španjolsko jelo sastavljeno od svinjetine u bijelom paprenom umaku.

Solomillo u španjolskom jeziku označava svinjski kare, no ovo jelo možete pripremiti i s drugim vrstama svinjskog mesa, ali i junetinom ili piletinom.

Pimienta je španjolsko ime za papar koji se dodaje u mljevenom obliku, ali i u zrnu tijekom posluživanja. Idealno se sljubljuje s bijelim umakom na bazi vrhnja, vina, luka i češnjaka.

Jelo se priprema u jednom loncu, a najčešće poslužuje uz kuhani krumpir i druge vrste povrća.

Sastojci za svinjske šnicle u paprenom umaku:

  • 4 svinjske šnicle debljine oko 3 cm
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 170 ml bijelog vina
  • 3 čajne žličice svježe smljevenog crnog papra
  • 2 manja luka
  • 1 žlica crnog papra u zrnu
  • 1 češanj češnjaka
  • biljno ulje za pirjanje i prženje
  • sol po želji

Priprema svinjskih šnicla u paprenom umaku:

  1. Začinite svinjetinu sa soli s obje strane.
  2. U većoj tavi zagrijte nešto ulja pa ispecite svinjske šnicle. Pecite meso oko tri minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu smeđu boju. Stavite ih sa strane i pokrijte s aluminijskom folijom.
  3. Na preostaloj masnoći u tavi prepirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak. Pirjajte sve zajedno dvije do tri minute do povrće ne omekša.
  4. Podlijte s bijelim vinom i kuhajte na laganoj temperaturi oko 10 do 15 minuta.
  5. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte tri do pet minuta dok se sastojci ne sljube.
  6. Začinite sa solju i mljevenim paprom.
  7. Koristeći štapni mikser pretvorite umak u glatku smjesu. Vratite meso u umak i kuhajte sve zajedno još par minuta dok se meso ne ugrije i termički ne obradi do kraja.
  8. Poslužite meso s umakom i zrnima papra. Dobar tek!

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? Meso - 2 Meso - 1 Pohana svinjetina +0 Tajne mekanog mesa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju