U posljednje vrijeme se na domaćem tržištu pojavljuje sve više craft džinova, a neki od njih se izdvajaju po kreativnom izgledu – i pritom ne mislimo nužno na etiketu ili bocu. Samoborska destilerija ponosi se svojim Iguana ginom koji mijenja boju u čaši.

„Glavni i najvažniji sastojak po kojem je Iguana gin prepoznatljiv jesu cvjetovi plavog graška. U procesu maceriranja cvjetovima plavog graška, odležani enzimi u boci, zaslužni su za predivnu indigo plavu boju džina. Posebnost ovog sastojka je u tome što je osjetljiv na PH kiselost i u doticaju sa tonikom (ukoliko tonik ima kiselosti) dolazi do promjene boje gina iz predivne indigo plave u još privlačniju ružičastu boju. Ukoliko se čarolija ipak ne dogodi u čašu dodajte krišku limuna ili limete i promjena boje je zagarantirana.

Čarolija boja ide od svijetle pinky do tamnije pinky, ovisno o količini džina u čaši“, kaže Neven Jercel, nekadašnji hrvatski boksački reprezentativac, koji sa suprugom Ivom stoji iza Iguana gina. 

„Kao temelj svakog dobrog gina tu je borovica (klek) i korijander koji su razlog drvenaste note. Koristimo još i gorku narančinu koru, ružine latice, đumbir koji mu daje citrusnu aromatičnu notu, te muškatni oraščić i klinčić. Nećemo odati sve sastojke, neka nešto ostane i tajna“, kažu.

Korejski bulgogi: Sočna marinirana govedina s roštilja koja osvaja svojom mekoćom Korejski roštilj - bulgogi - 38 Korejski roštilj - bulgogi - 37 Korejski roštilj - bulgogi - 30 +34 Korejski roštilj - bulgogi - 29

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju