Borove iglice iz obližnje zelinske šume, narančina kora, anđelika, korijander i borovice poslužile su kao inspiracija za džin Bogowski koji nastaje u Svetom Ivanu Zelini. Nakon prepoznatljive arome borovice prepoznaju se i ostale note u kojima možete uživati bez ikakvih dodataka, ili ih iskušati u kakvom koktelu.

Bogowski gin se proizvodi u limitiranim serijama u destileriji nadomak Zagreba. Suvremen pogon nasljednik je višegodišnje tradicije OPG-a Guvo u proizvodnji domaćih alkoholnih pića. Oslonili smo se na dugogodišnje iskustvo kreativnih stručnjaka i inovativnu tehnologiju proizvođača iStill koja nam je stigla iz domovine džina, Nizozemske. Naš tehnolog Lav je naziva destilerijom budućnosti. Riječ je o jednom od najboljih proizvođača manjih destilerija na svijetu.“, kažu u destileriji i dodaju:

„Boce Bogowskog ukrašene su logom s potpisom nagrađivanog dizajnerskog studija Mireldy. Odsjaj etikete dugujemo boji koja doista sadrži 24-karatno zlato. Tamna boca s tragovima zlata samo je naznaka raskošnog napitka koji u njoj čeka pravi tren za izlazak na svjetlo dugog ljetnog dana. Ili, još bolje, u blještavilo duge zimske noći“, otkrivaju proizvođači, a na pitanje kako je sve krenulo kažu:

„Odgovor se krije u europskim fondovima. Ugledali smo priliku za razvoj u natječaju i uz potporu EU fondova odlučili ispuniti svoju dugogodišnju želju: aktivnosti poput pčelarstva i pripreme rakije osuvremeniti svjetskim trendovima. Prilika se ostvarila. Nakon mjeseci predanog rada, gin Bogowski je spreman za tržište“.

Iz destilerije Bogowski otkrivaju i dugoročne planove. Velika im je želja u budućnosti rekreirati autentičan recept lokalnog zelinskog alkoholnog pića, odaslati ga u svijet i time sačuvati dio baštine.

Sve pomiješano i puno vitamina: Turli tava iz jednog lonca, ponos svakog Makedonca Filip Popovski: Turli tava - 12 Filip Popovski: Turli tava - 11 Filip Popovski: Turli tava - 10 +8 Filip Popovski: Turli tava - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju