Kad god očekujete ekipu koja nestrpljivo želi da je dobro počastite, a nemate vremena pripremati razne delicije koje bi zadovoljile svačije okusne pupoljke, igrajte na sigurno – zamezite s bogatom mesnom platom i sirevima koje je nemoguće odbiti. Najviše vremena oduzet će vam rezanje suhomesnatih proizvoda i dekoriranje, za koje se ne trebate puno mučiti jer će sve nestati sa stola i prije nego što se ekipa stigne zagledati kako je što posloženo.

Delikatesna plata - 2 Delikatesna plata - 2 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Inspirirani Lidlovom Deluxe ponudom u kojoj nas očekuju razne delicije za blagdane ispunjene nesvakidašnjim okusima, pronašli smo cammambert koji se nakon 20 minuta u pećnici i uz nekoliko jednostavnih koraka pretvara u pravu rapsodiju okusa, a možete ga mazati na zapečeni kruh ili jednostavno umočiti u sir. Osim zelenih maslina s feta sirom i kapara iz Deluxe ponude, na bogatu božićnu platu narezali smo i istarski salamin s tartufima, istarski tvrdi sir odležan u teranu, pancetu i pršut također iz Deluxe ponude.

Uz lampice, ukrase i bor, uz dobro vino ili pivo, ova će plata postati glavna zvijezda božićnog druženja zajedno s vama koji, bez imalo sumnje, dobivate titulu najboljeg domaćina.

Delikatesna plata - 5 Delikatesna plata - 5 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

RECEPT – ZAPEČENI CAMMAMBERT

SASTOJCI:

cammambert iz Lidlove Deluxe ponude
2 žlice maslinova ulja
prstohvat crnog mljevenog papra
žličica čili pahuljica
žličica soli

PRIPREMA:

1. Zagrijte pećnicu na 180 °C, izvadite camemmbert iz omota i položite ga natrag u drvenu kutijicu. Oštrim nožem zarežite vrh sira, napravite nekoliko dijagonalnih linija.

2. Prelijte camemmbert maslinovim uljem, dodajte sol, čili pahuljice i mljeveni crni papar.

3. Camemmbert stavite na lim za pečenje i pecite ga 20 minuta na 180 °C, dok blago ne porumeni.


Uz nekoliko jednostavnih koraka, malo truda i puno dobre volje, za pola sata gotovi ste s ukusnom večerom koja će vašu ekipu okupiti za istim stolom i postati dobra uvertira u ludu noć koja je pred vama. U Lidlovu Deluxe asortimanu ovog prosinca potražite slasne delicije zbog kojih će vam dom biti prepun prijatelja koji će znati da se od vas odlazi punih želudaca, a zabave i ludovanja neće nedostajati. Provedite blagdane okruženi dobrom hranom i najbližima uz koje blagdani poprimaju svoje pravo značenje.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju