Svi entuzijasti kojima lude ideje nisu strane, pozdravit će putovanje do Japana ili Novog Zelanda za ludi provod u najluđoj noći u godini koja će se zauvijek pamtiti. 

Reykjavík, Island: Hladnoća koju vrijedi izdržati 

Island, poznat po svojoj netaknutoj prirodi koja je obavijena snijegom i spektakularnom pejzažu koji će nahraniti oči, nudi jedinstven doživljaj dočeka Nove godine. Reykjavik, glavni grad ove hladne zemlje, u novogodišnjoj se noći pretvara u magično mjesto. Uživajte u vatrometu na gradskim trgovima i počastite se kuhanim vinom. Islanđani, koji su poznati po svojoj toplini i gostoljubivosti, rado će s vama nazdraviti točno u ponoć. Kušajte njihovu dimljenu janjetinu, fermentirano meso morskog psa, njihov hot-dog koji nazivaju pylsur ili se pak zasladite s kleinur kolačićima koji se poslužuju uz kavu.

Queenstown, Novi Zeland: Prvi pozdravite Novu godinu 

Queenstown na Novom Zelandu predstavlja savršenu destinaciju za one koji žele dočekati Novu godinu među prvima. Spektakularan vatromet u toplijim krajevima zasigurno će razbuditi maštu svima koji se užasavaju pomisli na doček na otvorenom koji podrazumijeva nekoliko slojeva odjeće. Osim šampanjca u ponoć, u novogodišnjoj noći na Novom Zelandu mogli biste se počastiti kuhinjom koja nije toliko strana našem nepcu. Na njihovu meniju naći će se razna pečenja među kojima se skrivaju roštilj i janjetina, krema i juha od luka i razni morski plodovi. 

Kyoto, Japan: Mirno da mirnije ne može 

Ako tražite doček Nove godine u tradicionalnom i mirnom okruženju, Kyoto u Japanu je pravi izbor. Ovaj grad prepun je povijesnih hramova, vrtova i tradicionalnih kafića koji poslužuju razne čajeve, a posjet takvim mjestima pružit će vam posebno i nezaboravno iskustvo. Uživajte u ceremoniji ispijanja čaja ili pak šetnji po vrtovima i ne zaboravite obratiti pozornost na uređenje njihovih okućnica. 

Doček Nove godine u Japanu rezerviran je za sve one mirnijeg duha Doček Nove godine u Japanu rezerviran je za sve one mirnijeg duha (Foto: Getty Images)

Uoči Nove godine mnoge obitelji postavljaju posebne aranžmane od grančica, poznate kao Kadomatsu, ispred svojih kuća kako bi privukle bogatstvo i sreću. 

Većina Japanaca posjećuje hramove ili svetilišta tijekom prvih dana Nove godine kako bi se molili za sreću, zdravlje i uspjeh u nadolazećoj godini. Običaj prve posjete hramu u novoj godini zove se Hatsumode i budite sigurni kako ih nitko neće propustiti.

Kyoto, Japan Kyoto, Japan (Foto: Getty Images)

Barcelona, Španjolska: Ples, hrana i očaravajući vatromet 


Za ljubitelje energičnih proslava, Barcelona nudi nezaboravan doček Nove godine. Ovaj španjolski grad poznat je po svojoj strastvenoj kulturi, ukusnoj hrani i živahnoj atmosferi. Posjetite trg Plaça d'Espanya gde ćete doživeti spektakularan vatromet i pridružite se lokalnom stanovništvu u tradicionalnom plesu.

Doček Nove godine u Barceloni Doček Nove godine u Barceloni (Foto: Getty Images)

 Iako bi bilo divno otisnuti se u daleke krajeve i doživjeti drugačije slavlje nadolazeće godine, za sve one koji su okupili ekipu kod kuće i pripremaju slavlje koje će se pamtiti, Lidl Deluxe asortiman nudi razne specijalitete s kojima nitko ponoć neće dočekati gladan. Bilo da ste ljubitelj lososa, mesnih jela ili vam je na umu priprema plate sa suhomesnatim čudesima, u Lidl Deluxe i novogodišnjoj ponudi potražite sve namirnice koje će novogodišnju noć učiniti još posebnijom. 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom LIDL po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju