Kad god dočekujete obitelj ili prijatelje, razmišljate o tome što im je najbolje poslužiti na stolu. Bilo da dolaze na druženje ili zabavu, valja se potruditi i ponuditi nešto posebno, a nema ništa posebnije i profinjenije od kombinacije suhomesnatih proizvoda i dobrog sira.

Jednostavna za pripremu i posluživanje, a tako ukusna i neodoljiva - plata sa suhomesnatim proizvodima bit će idealna zakuska uz koju će cijela ekipa željno iščekivati ponoć i veseliti se dolasku Nove godine. Kako biste ove godine unijeli sebe i pokazali dodatan trud, predlažemo vam pripremu najjednostavnijih štapića na svijetu koji su gotovi doslovno u dva poteza, a koje će ekipa razgrabiti sa stola u trenu. 

Hrskave rolice Hrskave rolice (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Za vrhunsku platu potrebno je samo malo truda i kreativnosti. Zabavite se i na drvenoj dasci pustite mašti na volju, oduševite društvo pomno izabranim zalogajima, prigodnom kapljicom i u ugodnoj atmosferi stvorite novogodišnju večer za pamćenje.

U Lidlovu Deluxe asortimanu možete potražiti razne suhomesnate proizvode koje ćete omotati oko svojih štapića od lisnatog tijesta, a mi smo se odlučili na klasičnu varijantu sa Deluxe slaninom koja će dom u trenu ispuniti neodoljivim mirisima. Inspirirani Deluxe asortimanom, svoje štapiće odlučili smo poslužiti uz bogatu platu Deluxe suhomesnatih proizvoda. 

RECEPT: Štapići od lisnatog tijesta omotani slaninom

SASTOJCI: 

  • svježe lisnato tijesto
  • Deluxe duroc slanina

PRIPREMA: 

  1. Zarolajte lisnato tijesto tako da jednostavno napravite malene štapiće. 
  2. Oko svakog štapića pažljivo zarolajte slaninu. U lim za pečenje stavite papir za pečenje i pažljivo poredajte stapiće jedan do drugog uz dovoljan razmak kako se pri pečenju ne bi prilijepili. 
  3. Pecite štapiće 15 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite ih na plati ili uz platu i uživajte u hrskavom i ukusnom zalogaju. Dobar tek! 

Uz ove jednostavne štapiće možete poslužiti gotovo sve, tako se lako kombiniraju, a još lakše nestaju sa stola. U obližnjem Lidlu pronaći možete raznolik Deluxe asortiman u kojem se, osim suhomesnatih delicija, nalaze i razni namazi, umaci, svježa tjestenina, sirevi, škampi, ali i razne slastice. Uživajte ovih blagdana u ukusnoj hrani i počastite najmilije samo najfinijim delikatesama. 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom LIDL po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju