Francuska salata od mrkve još je jedan od bezbroj dokaza francuskog gastronomskog talenta. Tri svakodnevna sastojka začas će postati hrskava, osvježavajuća salata, a jednostavan preljev od limuna i senfa pretvorit će je u pravo malo savršenstvo.
Okus ove salate neodoljivo podsjeća na pariške bistroe u kojima se uživa u nepretencioznoj ali jako ukusnoj hrani. Ova salata od mrkve možda je i najkraći put do Francuske... bon apaetit!
Francuska salata od mrkve - sastojci:
Za salatu
- 500 g mrkve, oguljene i naribane
- 1 šaka grubo nasjeckanog peršina
- 2 mlada luka, dijagonalno narezana na tanke ploške
Za preljev
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice soka od limuna
- 2 čajne žličice meda
- 1 čajna žličica dijon senfa
- ½ čajne žličice soli
- ¼ čajne žličice mljevenog kima
- ¼ čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
Francuska salata od mrkve - priprema:
- Naribajte mrkvu po dužini na trakice.
- Narežite mladi luk i peršin.
- U zdjelici pomiješajte ulje, limunov sok, senf, med, sol i papar.
- U zdjeli za salatu pomiješajte mrkvu, mladi luk i peršin i prelijte salatnim preljevom. Ako želite, prije posluživanja pospite s još sitno nasjeckanog peršina.
- Ako želite, prije posluživanja pospite s još sitno nasjeckanog peršina.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
"Najgore je kad ti se život raspada, a ti moraš kuhati": Važne teme koje je otvorio Weekend Food Festival