Francuska salata od mrkve još je jedan od bezbroj dokaza francuskog gastronomskog talenta. Tri svakodnevna sastojka začas će postati hrskava, osvježavajuća salata, a jednostavan preljev od limuna i senfa pretvorit će je u pravo malo savršenstvo.

Okus ove salate neodoljivo podsjeća na pariške bistroe u kojima se uživa u nepretencioznoj ali jako ukusnoj hrani. Ova salata od mrkve možda je i najkraći put do Francuske... bon apaetit!

Francuska salata od mrkve - sastojci:

Za salatu

  • 500 g mrkve, oguljene i naribane
  • 1 šaka grubo nasjeckanog peršina
  • 2 mlada luka, dijagonalno narezana na tanke ploške

Za preljev

  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 čajne žličice meda
  • 1 čajna žličica dijon senfa
  • ½ čajne žličice soli
  • ¼ čajne žličice mljevenog kima
  • ¼ čajne žličice svježe mljevenog crnog papra

Francuska salata od mrkve - priprema:

  1. Naribajte mrkvu po dužini na trakice.
  2. Narežite mladi luk i peršin.
  3. U zdjelici pomiješajte ulje, limunov sok, senf, med, sol i papar.
  4. U zdjeli za salatu pomiješajte mrkvu, mladi luk i peršin i prelijte salatnim preljevom. Ako želite, prije posluživanja pospite s još sitno nasjeckanog peršina.
  5. Ako želite, prije posluživanja pospite s još sitno nasjeckanog peršina.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

  "Najgore je kad ti se život raspada, a ti moraš kuhati": Važne teme koje je otvorio Weekend Food Festival Weekend Food Festival u Rovinju - 25 Weekend Food Festival u Rovinju - 24 Weekend Food Festival u Rovinju - 23 +21 Weekend Food Festival u Rovinju - 22