PIK Vrbovec održao je prvu u nizu ''Steak me out'' večeri u restoranu Rougemarin. Chef Marin Medak za brojne je goste pripremao odreske od najkvalitetnijeg junećeg mesa s hrvatskih farmi - Rib eye, T-bone i Tomahawk, pripremljene prema metodi suhog zrenja. Marin je pred gostima pripremao tatarski biftek, a održan je i edukativni dio večeri s temom mesnih rasjeka i pozicija mesa.

Ti vrhunski komadi junetine dolaze s domaćih farmi, a njihova je kvaliteta prepoznata i u svijetu. Naime, PIK još od šezdesetih godina prošlog stoljeća izvozi junetinu na zahtjevno talijansko tržište, koje je poznato po steakovima. Glavni su im izvozni proizvodi juneći milanski rez koji se izvozi u Toscanu i ramstek koji se servira kao svjetski poznato jelo Bistecca alla Fiorentina.

Direktor sektora marketinga i razvoja PIK Vrbovca Boris Jaranović pozdravio je prisutne goste te izjavio: "PIK Vrbovec najveći je proizvođač i opskrbljivač junećeg mesa s oznakom 'Hrvatska junetina' te smo izuzetno ponosni na suradnju s udrugom Baby beef, koja okuplja proizvođače tovne junadi. Naime, PIK otkupljuje juneće meso s više od 60 hrvatskih farmi, a svoje meso plasiramo na više od 1000 prodajnih mjesta.

Steak me out - 4 Steak me out - 4 (Foto: PR)

Ugledni svjetski restorani i njihovi gosti prepoznali su kvalitetu PIK-ova junećeg mesa te me izuzetno veseli što smo započeli suradnju s Rougemarinom jer to znači da i u Hrvatskoj postoji glad za vrhunskim steakovima. Vjerujem da će ovi premium proizvodi, koji za sada još nisu dostupni u maloprodaji, obogatiti domaću ponudu mesa te da će jednako oduševiti 'stare' gurmane kao i one koji će tek postati dovoljno 'zreli' za takve užitke.

Za jelovnik je bio zadužen poznati hrvatski chef i vlasnik restorana Rougemarin Marin Medak, koji je gostima detaljnije predstavio karakteristike ovih ekskluzivnih odrezaka: "Dry age steakovi dobiveni su od najkvalitetnijeg junećeg mesa s hrvatskih farmi. Ti odresci pripremljeni su u kontroliranim uvjetima prema složenoj metodi suhog dozrijevanja koje traje najmanje šest tjedana. Zahvaljujući tom procesu, postiže se specifična crvena boja te iznimna sočnost, karakteristična aroma i mekoća mesa."

Atmosferu je dodatno upotpunio i akustični nastup Saše Lozara u pratnji klavijature. Najavljena su još dva datuma ''Steak me out'' večeri u Rougemarinu – 19. 3. i 23. 4., kako bi svi ljubitelji imali priliku kušati tu premium poslasticu koja se nalazi na rijetkim jelovnicima hrvatskih restorana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju