• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Fileki, brizle, bijeli bubrezi: Zagrebački restoran čiji broj telefona ljubitelji iznutrica "imaju na brzom biranju"

„Ova će Nutrijada biti drugčija od svih dosadašnjih, jer osim što će trajati punih 6 dana, ponudit će i presjek jela koja su predstavljena na dosadašnjim festivalima. Na taj način, naši stalni gosti festivala imaju priliku ponoviti nafinija im jela", kaže vlasnik Bicka, Ivica Kovačević
Punkufer avatar placeholder
PR 21.02.2022 07:49 komentari
viber Created with Sketch.
Bicko
Bicko (Foto:Restoran Bicko)

Galerija Bicko 0 Bicko 0 Bicko 0 Bicko 0

U trendu Pipi e patati pipi e patati Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom Ivica i Marica - 3 Bolji život Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend Kažun - 14 Kuće bez arhitekta Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?

Ne postoji mnogo adresa na kojima ljubitelji pete četvrtine, ili vam iznutrica, mogu zadovoljiti svoje strasti, no jedna od najpoznatijih zasigurno je restoran Bicko, na samom početku Blata (Karlovačka cesta 24), u neposrednoj blizini zagrebačkog Arena centra.
Filekoljupci ime restorana i adresu izgovaraju poput lozinke i međusobno se prepoznaju u (ne)formalnim druženjima. Tomu je pridonijela i ideja vlasnika Bicka, Ivice Kovačevića, koji je u posljednjih šest godina osmislio čak tri festivala za ljubitelje iznutrica. Stripp day by Bicko je nudio najneobičnija jela od fileka, tripica, vampi, kako god ih zvali; u Nutrijadi su uz fileke bile zastupljene i druge iznutrice (nabrojimo samo neke: brizle, mozak, bijeli bubrezi, leđna moždina...) i konačno Mare's Tripp by Bicko, iznutrice morskih bića koje su zaista nešto spektakularno.

Na svim su ovim događanjima autorska jela, uz stalnu postavu restorana chefa Vjeku Gelemanovića i mladog i supertalentiranog Karla Kovačevića, spremali cijenjeni domaći i inozemni chefovi. Imena poput Gostimira Dragića, Alma Čatlaka, Roberta Slogara, Hrvoja Zirojevića, Brace Sanjina, Davida Skoke, Ivana Pažanina, Vjeke Bašića, Ante Božikova, Janeza Bratovža, Gregorija Mannuccija i Dragana Šljivića dovoljno govore sami za sebe. A tanjuri s njihovim potpisom mala su gastro umjetnička čuda kojima smo svjedočili na događanjima.

I taman kad smo se navikli na redovna druženja u Bicku, pandemija je na dvije godine onemogućila večeri koje se još uvijek strastveno prepričavaju. Osluškujući neprestano bilo epidemioloških mjera i susprežući vlastitu ljubav prema iznutricama, Ivica Kovačević nestrpljivo je iščekivao trenutak kad će ponovno okupiti istomišljenike.
A onda je kucnuo taj čas! U želji da što većem broju fileko i inih iznutricoljubaca ponudi ukusna jela od pete četvrtine, osmislio je Nutrijadu koja će se održavati svakodnevno, od 14:30 do 20 sati, od ponedjeljka, 21. veljače do subote, 26. veljače 2022. u restoranu Bicko.

„Ova će Nutrijada biti drugčija od svih dosadašnjih, jer osim što će trajati punih 6 dana, ponudit će i presjek jela koja su predstavljena na dosadašnjim festivalima. Na taj način, naši stalni gosti festivala imaju priliku ponoviti nafinija im jela, dok će neki novi ljubitelji iznutrica (ili oni koji će to tek postati!) kušati nešto što nikad nisu probali“, govori nam Ivica Kovačević, napominjući kako će se svakodnevno u ponudi naći tradicionalnija jela poput špek fileka i telećih jetrica.

Ostale dane izmjenjivat će se zagorska juha s filekima, brudet od jezika bakalara, fileki s raštikom, marinirani teleći jezik, pohani juneći fileki, pašteta od gušćje jetre, pohana mliječ i ikra šarana, pajšl s arancinima, teleće brizle i mozak i po prvi puta moći će se probati kozji fileki. Čak će i deserti biti od pete četvrtine, pa će se svakodnevno moći zasladiti štrudlom s filekima i tartom od krušaka i fileka. Sparivat će se s vinima vinarija Zlatno brdo, Krauthaker, Krolo i Kutjevo.

Svakodnevnu ponudu možete pratiti na Facebook stranici i na Instagram profilu restorana Bicko, a važno je napomenuti kako je zbog epidemioloških mjera obvezna rezervacija stola. 

  • #gdje sjesti
  • #bicko
  • #nutrijada
  • #Iznutrice
  • #Restoran
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Bespilotni borbeni brod BlackSea Technologies MASC
MASC
Ovo nije katamaran već bespilotni ratni brod, a osmišljen je za američku mornaricu
Kuhalo Agari koje kuha uz pomoć AI-a
Ne morate znati kuhati
Hit s Kickstartera: Kuhalo koje "samo" priprema hranu kao iz najboljih restorana
Mesne okruglice s pekmezom od grožđa recept
Neobična kombinacija
Mesne okruglice za "hrabre" i lijene: Za ovaj recept treba vam samo 3 sastojka
Znate li što su grue? Drveni divovi Savudrije koji podsjećaju na prošla vremena
Tradicija ribara
Znate li što su grue? Drveni divovi Savudrije koji podsjećaju na prošla vremena
Na stolu za pola sata: Recept za slasni složenac s kobasicama i sirom
Brzinski ručak ili večera
Na stolu za pola sata: Recept za slasni složenac s kobasicama i sirom
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Zuppa inglese
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Kuće bez arhitekta
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
Jesen u Lijepoj Našoj: gdje u berbu kestena i gljiva
Juhe, rižoti...
Bogata jesen u Lijepoj Našoj: Kamo u berbu kestena i gljiva?

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Sloveniji lavina zatrpala trojicu hrvatskih planinara?
lavina u sloveniji
FOTO Objavljeno od kuda su hrvatski planinari koje je zatrpala lavina: "Spuštali su se s Triglava, a onda se njih troje odlučilo popeti na Tosc"
Stigla je najavljena promjena vremena
Žestoki listopad
Hrvatska na udaru žestoke promjene vremena! Pada snijeg, moguće su i poplave
Stipe Božić otkrio odakle su planinari stradali u Sloveniji
Nesreća u Alpama
Stipe Božić otkrio odakle su stradali planinari: "Na planini ima oko 25 centimetara snijega"
show
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Hana Huljić Grašo u rijetkom izlasku zablistala s Anamariju Asanović
prekrasne dame
Grašina Hana u rijetkom izlasku s kćeri bivšeg vatrenog, jedan detalj svima je zapeo za oko
Kako izgleda supruga Nikole Grmoje?
samozatajna žena
Tko je supruga Nikole Grmoje? Upoznao ju je na faksu, a nosi rijetko ime
zdravlje
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Pokrovitelj Donat
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Iznenađujući rezultati nove studije
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
5 dodataka prehrani koje ne biste trebali uzimati, prema mišljenju nutricionista
Oprez!
5 dodataka prehrani koje ne biste trebali uzimati, prema mišljenju nutricionista
zabava
Na prilazu ih dočekalo jezivo iznenađenje, pogledajte samo ovu grdosiju
Čovječe...
Na prilazu ih dočekalo jezivo iznenađenje, pogledajte samo ovu grdosiju
Mačka dobila novog cimera, njezina reakcija je hit
Što je to?
Mačka dobila novog cimera, njezina reakcija je hit
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Zdravlje na prvom mjestu
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
tech
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
Nije puno, ali statistički značajno
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
"Svemirski odmetnik" lebdi između planeta i proždire sve što mu se nađe na putu
Nevjerojatno otkriće
"Svemirski odmetnik" lebdi između planeta i proždire sve što mu se nađe na putu
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
sport
Tomislav Ivković o Luki Modriću: "Liječnici trebaju pregledati Luku Modriću. Kako je to moguće?"
Luka je čudo
Ikona u nevjerici: "Liječnici trebaju pregledati Modrića. Kako je to moguće?"
Najbolji napadač svijeta: "Želim igrati za Hajduk, a reprezentacija je nešto posebno"
ogroman hit
Najbolji strijelac svijeta: "Želim igrati za Hajduk, a reprezentacija je nešto posebno"
Tužna vijest iz SAD-a: Preminuo Dragan Popović, bivši igrač Hajduka
Objavio klub
Tužna vijest: Preminuo bivši igrač Hajduka, bio je ikona u SAD-u
tv
Skrivena sudbina: Spriječio ju je da dođe na mjesto sastanka
SKRIVENA SUDBINA
Spriječio ju je da dođe na mjesto sastanka
Skrivena sudbina: Opasna igra sa sobom donosi i visoke uloge - jesu li oni spremni na to? Otkrijte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
SKRIVENA SUDBINA
Opasna igra sa sobom donosi i visoke uloge - jesu li oni spremni na to? Otkrijte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
Skrivena sudbina: Zvijezda popularne serije otkrila je najneobičniji citat koji čuva u mobitelu
SKRIVENA SUDBINA
Zvijezda popularne serije otkrila je najneobičniji citat koji čuva u mobitelu
putovanja
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Posao za hrvatske tekstilce
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Elon Musk govori svojim pratiteljima da otkažu pretplate na Netflix. Ovo je razlog
Hoće li ga poslušati?
Elon Musk govori svojim pratiteljima da otkažu pretplate na Netflix. Ovo je razlog
lifestyle
Ana Gruica Uglešić na premijeri Lutikine kuće u Zarinom kariranom odijelu 2025.
Model za 60 eura
Hlače Ane Gruice Uglešić su veliki jesenski hit, a sjajan su izbor za posao i odlazak u kazalište
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
Modno usklađeni par sa zagrebačke špice
Odlične kombinacije
Par sa špice tako je dobro usklađen, da ih ne možemo prestati gledati, top su
sve
Ana Gruica Uglešić na premijeri Lutikine kuće u Zarinom kariranom odijelu 2025.
Model za 60 eura
Hlače Ane Gruice Uglešić su veliki jesenski hit, a sjajan su izbor za posao i odlazak u kazalište
Tomislav Ivković o Luki Modriću: "Liječnici trebaju pregledati Luku Modriću. Kako je to moguće?"
Luka je čudo
Ikona u nevjerici: "Liječnici trebaju pregledati Modrića. Kako je to moguće?"
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Klet Kozjak - 12
Idila!

Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni

Jelovnik Kleti Kozjak tipično je lokalan. Tradicionalni zagorski specijaliteti ovdje se spravljaju od svježih namirnica iz vlastite proizvodnje, a uz vlastito vino, ponudu obogaćuju i domaći prirodni sokovi. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Klet Kozjak - 12 Putovanja
    Idila!

    Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni

  • Restaurant Labrax Hrana i piće
    Nema greške

    Restoran Labrax u Zadru: "Drugačije i majstorski pripremljeno - mjesto gdje ćete pojesti nešto što do sad niste"

  • Li Jing Wan - 12 Hrana i piće
    Uz predivne Rastoke

    Restoran zbog kojeg se isplati skrenuti s autoceste: Izvorna kineska kuhinja u kraju u kojem se uglavnom vrte janci i peku ćevapi

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close