Zobena kaša može se pripremati na različite načine i s mnogobrojnim dodacima. U kasnu jesen, posebno će dobro odgovarati zobena kaša koja ima okus pite od jabuke, ali mnogo manje kalorija od tog deserta.

Sastojci:

  • 50 grama zobenih pahuljica
  • 120 ml vode
  • 120 ml mlijeka
  • 1 velika jabuka
  • 1 čajna žličica maslaca
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 čajna žličica cimeta
  • šaka oraha

Priprema:

  1. Operite jabuku i narežite je na otprilike iste komadiće.
  2. Rastopite maslac u loncu pa na njemu prepirjajte jabuke.
  3. Ubacite šećer i cimet i sve zajedno kuhajte nekoliko minuta dok jabuke ne omekšaju i počnu se karamelizirati.
  4. Skuhajte zobenu kašu na uobičajeni način s jednakim količinama vode i mlijeka te poslužite s karameliziranim jabukama i komadićima oraha. Dobar tek!

Savjet plus:

Ako želite produbiti okus zobene kaše s okusom pite od jabuka, u jelo možete dodati i malo muškatnog oraščića, ekstrakta vanilije i mljevenog đumbira.

Doručak dostojan faraona nakon kojeg je teško disati: Dobar razlog zašto Egipćani jedu bob čim otvore oči Egipatski doručak - 4 Egipatski doručak - 1 Egipatski doručak - 2 +0 Egipatski doručak - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju