• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Vila Rova

Chef Marin Pleše - Mladi talent godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku

Među top 300 restorana Hrvatske koji se ističu svojom kvalitetom, uvršten je ove godine u Gault&Millau kulinarski vodič po prvi puta i restoran Vila Rova, a chef restorana Marin Pleše proglašen je mladim talentom 2024. godine
Punkufer avatar placeholder
OGLAS 22.04.2024 16:34 komentari
viber Created with Sketch.
PR
PR (Foto:PR)

Galerija PR 16 PR 16 PR 16 PR 16

U trendu Lampion - 9 Nostalgija u tanjuru Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane Tulsi - 5 Lijek iz vrta Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna

Na Otok Krk - Marinu Pleše otišao trofej za mladog talenta godine

U hotelu Esplanade, sinoć su dodjeljene nagrade najboljim hrvatskim restoranima i chefovima, te je trofej za Mladi talent godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku osvojio Marin Pleše- chef restorana Vila Rova, iz Malinske na otoku Krku. Marin Pleše s predanošću doprinosi razvoju gastronomije rodnog otoka Krka te posvećeno pomiče granice u načinu korištenja lokalnih namirnica koje odražavaju jedinstvenu kulinarsku baštinu otoka. Pleše je nedavno završio staž u jednom od najboljih restorana na svijetu koji od 2009. godine održava najviše tri Michelinove zvjezdice – španjolskom El Celler de Can Roca. Stečeno iskustvo pretočit će u nadolazećoj sezoni, koja započinje iduće subote, 27. travnja, u inovativne nove recepte, organizaciju rada u kuhinji i usavršavanje odnosa prema gostima, te će nastaviti doprinositi svojoj strasti - unaprjeđenju gastronomske scene otoka Krka i Kvarnera.

PR PR (Foto: PR)

Vila Rova po prvi puta uvrštena u gastronomski vodič Gault&Millau za Hrvatsku

Ujedno je na večeri predstavljeno i sedmo izdanje dvojezičnog međunarodnog gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku u koji je po prvi puta uvršten restoran Vila Rova. U vodiču uvršteno je 300 top restorana Hrvatske, koji se ističu svojom inovativnošću, kvalitetom i autentičnošću. Evo kako je u vodiču opisano iskustvo restorana: „Vila Rova, jedini fine dining restoran na otoku Krku, nalazi se u hotelu, od mora odvojenim lijepim maslinikom. Uz à la carte menu Vila Rova gostima nudi i degustacijski menu, nazvan The Bridge, a izraz je vizije i vještine chefa. Za početak smo kušali kruh od žirovog brašna uz odlično maslinovo ulje. Posebno nam se svidjelo predjelo, izvrsni sirovi škamp u obliku tortice na kremi od pečene mrkve i limete. Jednako dobre bile su i šurlice s raguom od kozlića i pestom od sušenih rajčica, te file jadranske tune s kremom od poriluka i peršina, tostiranim lješnjacima i tapenadom od maslina i blitve. Odličan dessert lijepo je zaokružio gastronomski užitak. Ljubazno osoblje pažljivo će vas pratiti kroz cijelu večeru.„

Marko Škarica - novi voditelj servisa i glavni sommelier restorana Vila Rova

Timu Vila Rova nedavno se pridružio i Marko Škarica, iza kojeg stoji bogato iskustvo pozicije maître d’ i sommeliera u rovinjskom restoranu Agli Amici s Michelinovom zvjezdicom te tri godine iskustva u kvarnerskom Draga di Lovrana na poziciji glavnog sommeliera. Škarica je u prošlosti odnio nagradu najboljeg sommeliera Istre i Kvarnera, a 2019. je bio među finalistima za izbor najboljeg sommeliera Hrvatske. Svojim će iskustvom pridonijeti proširenju i unaprjeđenju vinske karte restorana Vila Rova.

Restoran Vila Rova otvara svoja vrata u subotu, 27. travnja u novom ruhu

Sezonu 2024. u restoranu Vila Rova zasigurno će obilježiti i potpuno preuređen interijer restorana koji će pružiti osvježeni ambijent za uživanje u delicijama Marina Plešea te biti mjesto novih susreta i stvaranja ukusnih uspomena starim i novim gostima na Krku. Osvježen interijer projekt je arhitektice Barbare Turčić Gajzler i tvrtke za projektiranje Marconico d.o.o.: „Pri uređenju interijera restorana Vila Rova, posebnu pažnju obratila sam ostvarivanju harmonije s postojećim ambijentom te istovremenim naglašavanjem kvalitete lokacije i ponude. Inspirirana prirodom i mediteranskim okruženjem, odabrala sam svježe boje i teksture koje oslikavaju ljepotu obližnjeg krajolika. Kroz pažljivo odabrane estetske detalje, težila sam stvoriti prostor koji će gostima pružiti osjećaj udobnosti i elegancije.Kroz kombinaciju modernog dizajna i tradicionalnih elemenata, Vila Rova postaje ne samo restoran, već i doživljaj koji se pamti.“

PR PR (Foto: PR)

Restoran Vila Rova otvara svoja vrata za sve goste u subotu, 27. travnja.

Radno vrijeme svaki dan od 17:00 do 22:00
Više informacija & rezervacije: https://www.restoran-vila-rova.com/

  • #Vila Rova
  • #Marin Pleše
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Dan dan rezanci recept s mljevnom piletinom
Dan dan
Bolje nego iz dostave: Recept za kineske rezance koji će biti gotovi u pola sata
Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...
Do isteka zaliha
Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Tajni recepti koji se ne pronalaze u kuharicama i čvarci zubog kojih se dolazi na Bilogoru
Pravac Grubišno Polje
Tajni recepti koji se ne pronalaze u kuharicama i čvarci zubog kojih se dolazi na Bilogoru
Majmunski kruh recept
Ljepljiv i sočan
Majmunski kruh: Ne znamo je li zabavnije raditi ga ili jesti, ali savršen je izbor uz kavu
10 zanimljivosti o europskoj državi bez vojske od čijih stanovnika dulje žive jedino Japanci
Stari patuljak
10 zanimljivosti o europskoj državi bez vojske od čijih stanovnika dulje žive jedino Japanci
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Masovna makljaža maskiranih mladića na zagrebačkom trgu: "Svi smo šokirani, policije nije bilo nigdje"
Ima uhićenih
Masovna makljaža maskiranih mladića na zagrebačkom trgu! Napadnuti učenici iz Dalmacije koji su došli na Interliber
U stanu u Viškovu kraj Rijeke pronađen mrtav muškarac, žena u bolnici
POLICIJA ISTRAŽUJE
Cure detalji drame kod Rijeke: U stanu pronađen mrtav muškarac, žena prevezena u bolnicu
Užas u Zagrebu! U centru grada napadnuta novinarska ekipa N1 televizije
Oglasili se GONG, HND, Vlada...
Užas u Zagrebu! U centru grada napadnuta novinarska ekipa N1 televizije
show
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Marino Vrgoč predstavio pjesmu "Snovi"
"Snovi"
Poslušajte pjesmu devetogodišnjeg Marina s kojom se Hrvatska vraća na važno natjecanje!
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došao u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
Pokažite što znate!
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
tech
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Zastrašujući izgled
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Korisnici WhatsAppa bit će oduševljeni: Evo što će koristiti umjesto telefonskih brojeva
Opcija u razvoju
Korisnici WhatsAppa bit će oduševljeni: Evo što će koristiti umjesto telefonskih brojeva
sport
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Sve je poznato
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
razljutio španjolce
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
VIDEO Poznati Srbin izjavu započeo na engleskom, nastavio na talijanskom, a na kraju: "Smrade jedan!"
Dobio je otkaz
VIDEO Poznati Srbin izjavu započeo na engleskom, nastavio na talijanskom, a na kraju: "Smrade jedan!"
tv
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
Kumovi: Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
KUMOVI
Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
U dobru i zlu: Probala ih je upozoriti, ali je šteta već napravljena
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Probala ih je upozoriti, ali je šteta već napravljena
putovanja
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
novac
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
lifestyle
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Kultne frizure 80-ih i 90-ih
Bile su hit
Nisu za zaborav: Odaberite najljepšu frizuru iz 80-ih i 90-ih
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
sve
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Sve je poznato
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Kod Cvokonje - 4
Do isteka zaliha

Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...

Kod Cvokonje se većinom okupljaju stalni gosti, ali svi su dobrodošli - uvijek ima mjesta za sve one koji žele navratiti i doživjeti domaćinski ugođaj nadomak Samobora. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close