Na Otok Krk - Marinu Pleše otišao trofej za mladog talenta godine
U hotelu Esplanade, sinoć su dodjeljene nagrade najboljim hrvatskim restoranima i chefovima, te je trofej za Mladi talent godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku osvojio Marin Pleše- chef restorana Vila Rova, iz Malinske na otoku Krku. Marin Pleše s predanošću doprinosi razvoju gastronomije rodnog otoka Krka te posvećeno pomiče granice u načinu korištenja lokalnih namirnica koje odražavaju jedinstvenu kulinarsku baštinu otoka. Pleše je nedavno završio staž u jednom od najboljih restorana na svijetu koji od 2009. godine održava najviše tri Michelinove zvjezdice – španjolskom El Celler de Can Roca. Stečeno iskustvo pretočit će u nadolazećoj sezoni, koja započinje iduće subote, 27. travnja, u inovativne nove recepte, organizaciju rada u kuhinji i usavršavanje odnosa prema gostima, te će nastaviti doprinositi svojoj strasti - unaprjeđenju gastronomske scene otoka Krka i Kvarnera.
PR (Foto: PR)
Vila Rova po prvi puta uvrštena u gastronomski vodič Gault&Millau za Hrvatsku
Ujedno je na večeri predstavljeno i sedmo izdanje dvojezičnog međunarodnog gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku u koji je po prvi puta uvršten restoran Vila Rova. U vodiču uvršteno je 300 top restorana Hrvatske, koji se ističu svojom inovativnošću, kvalitetom i autentičnošću. Evo kako je u vodiču opisano iskustvo restorana: „Vila Rova, jedini fine dining restoran na otoku Krku, nalazi se u hotelu, od mora odvojenim lijepim maslinikom. Uz à la carte menu Vila Rova gostima nudi i degustacijski menu, nazvan The Bridge, a izraz je vizije i vještine chefa. Za početak smo kušali kruh od žirovog brašna uz odlično maslinovo ulje. Posebno nam se svidjelo predjelo, izvrsni sirovi škamp u obliku tortice na kremi od pečene mrkve i limete. Jednako dobre bile su i šurlice s raguom od kozlića i pestom od sušenih rajčica, te file jadranske tune s kremom od poriluka i peršina, tostiranim lješnjacima i tapenadom od maslina i blitve. Odličan dessert lijepo je zaokružio gastronomski užitak. Ljubazno osoblje pažljivo će vas pratiti kroz cijelu večeru.„
Marko Škarica - novi voditelj servisa i glavni sommelier restorana Vila Rova
Timu Vila Rova nedavno se pridružio i Marko Škarica, iza kojeg stoji bogato iskustvo pozicije maître d’ i sommeliera u rovinjskom restoranu Agli Amici s Michelinovom zvjezdicom te tri godine iskustva u kvarnerskom Draga di Lovrana na poziciji glavnog sommeliera. Škarica je u prošlosti odnio nagradu najboljeg sommeliera Istre i Kvarnera, a 2019. je bio među finalistima za izbor najboljeg sommeliera Hrvatske. Svojim će iskustvom pridonijeti proširenju i unaprjeđenju vinske karte restorana Vila Rova.
Restoran Vila Rova otvara svoja vrata u subotu, 27. travnja u novom ruhu
Sezonu 2024. u restoranu Vila Rova zasigurno će obilježiti i potpuno preuređen interijer restorana koji će pružiti osvježeni ambijent za uživanje u delicijama Marina Plešea te biti mjesto novih susreta i stvaranja ukusnih uspomena starim i novim gostima na Krku. Osvježen interijer projekt je arhitektice Barbare Turčić Gajzler i tvrtke za projektiranje Marconico d.o.o.: „Pri uređenju interijera restorana Vila Rova, posebnu pažnju obratila sam ostvarivanju harmonije s postojećim ambijentom te istovremenim naglašavanjem kvalitete lokacije i ponude. Inspirirana prirodom i mediteranskim okruženjem, odabrala sam svježe boje i teksture koje oslikavaju ljepotu obližnjeg krajolika. Kroz pažljivo odabrane estetske detalje, težila sam stvoriti prostor koji će gostima pružiti osjećaj udobnosti i elegancije.Kroz kombinaciju modernog dizajna i tradicionalnih elemenata, Vila Rova postaje ne samo restoran, već i doživljaj koji se pamti.“
PR (Foto: PR)
Restoran Vila Rova otvara svoja vrata za sve goste u subotu, 27. travnja.
Radno vrijeme svaki dan od 17:00 do 22:00
Više informacija & rezervacije: https://www.restoran-vila-rova.com/