Sir i limun savršen su par u desertima. Potvrđuje to i ova sočna rolada s okusom cheesecakea od limuna koju možete napraviti u vrlo kratkom roku. Za nju vam ne treba puno vremena, niti namirnica. Električni mikser je, doduše, obavezan.

Cheesecake rolada radi se od kombinacije sirnog namaza, šećera u prahu, vrhnja za šlag i malo limunova soka. Limunov sok stavite i u roladu, a poželjno je dodati i nešto limunove korice. Upotrijebit limunovu koricu samo ako imate na raspolaganju organski uzgojene plodove.

Najvažniji trik za uspješnu pripremu rolade je brzina. Biskvit se neće raspuknuti ako ga odmah nakon vađenja iz pećnice zarolate uz pomoć krpe. Važno je i biskvit do kraja ohladiti, prije nego što ga nadjenete s bogatom kremom.

Sastojci za cheesecake roladu

Sastojci za biskvit:

  • 150 g brašna
  • 150 g bijelog šećera
  • 4 jaja
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • korica jednog limuna
  • Sastojci za nadjev:
  • 230 g sirnog namaza
  • 230 g šećera u prahu
  • 65 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica limunova soka

Priprema:

  1. Napravite biskvit: mikserom istucite jaja i šećer u glatku smjesu. Dodajte limunov sok i koricu, biljno ulje, mlijeko i ekstrakt vanilije te nastavite miksati. U smjesu ubacite brašno i prašak za pecivo te miksajte dok se sastojci ne povežu.
  2. Prebacite smjesu na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Ravnomjerno prekrijte smjesu po papiru kako biste dobili što ljepši biskvit za roladu.
  3. Stavite peći biskvit u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15 do 20 minuta, odnosno dok nije pečen do kraja.
  4. Topao biskvit odmah izvadite iz pećnice i preokrenite na ga kuhinjsku krpu po kojoj ste posipali nešto šećera u prahu.
  5. Odvojite papir za pečenje od biskvita i kuhinjskom krpom zarolajte biskvit dok je topao. Tako ćete spriječiti pucanje biskvita. Pustite da se biskvit ohladi do kraja.
  6. Napravite kremu: mikserom istucite šećer u prahu, sirni namaz, vrhnje za šlag i limunov sok u glatku kremu.
  7. Rastvorite ohlađeni biskvit i premažite dobivenu kremu preko cijele površine, pa ga ponovo zarolajte. Omotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak da se stisne.
  8. Narežite roladu i poslužite je dobro ohlađenu s voćem po želji. Dobar tek!

Kolačima po Europi: Omiljene blagdanske slastice bez kojih je teško zamisliti praznike Božićni panj Vanilin kiflice Vanilin kiflice +9 Božićni panj

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju