Ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla, ispeći kolače za blagdane čini se kao pravi izazov. No ne brinite se. I bez jaja, mlijeka i maslaca mogu se napraviti fine slastice. 
Umjesto mlijeka koristite biljne alternative poput napitka od zobi, a umjesto maslaca margarin, koji se radi od ulja i biljnih masti. 
Biskvit će biti prozračan i fin zahvaljujući kombinaciji samodizajućeg brašna, jabučnog octa i sode bikarbone.
Sastojci za veganski biskvit:
- 300 g samodizajućeg brašna
 - 300 ml napitka od zobi
 - 200 g šećera
 - 150 g margarina
 - 1 žlica jabučnog octa
 - 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
 - 1 čajna žličica sode bikarbone
 
Priprema veganskog biskvita:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
 - Pripremite dva kalupa promjera 20 centimetara te ih iznutra namažite margarinom.
 - U biljni napitak od zobi stavite jabučni ocat i pustite nekoliko minuta da se sastojci prožmu.
 - U samodizajuće brašno dodajte sodu bikarbonu. Brašno pomiješajte sa šećerom, dodajte ekstrakt vanilije i margarin i sve zajedno prelijte biljnim napitkom od zobi. Izmiksajte dobivenu smjesu da postane glatka i jednolična.
 - Dobivenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela i stavite u pripremljene kalupe. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 30 minuta, odnosno dok ne budu pečeni do kraja. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.
 - Pustite da se ohladi do kraja, a potom ga premažite kremom po želji. Premazati ga možete i jednostavnim voćnim džemom i s nešto šećera u prahu. Dobar tek!
 
 
    
        Recept za finu majonezu bez ijednog jaja koja će biti gotova za manje od 10 minuta
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            