Cheesecake kuglice odličan su desert za sve ljubitelje torte od sira.
Pripremaju se od samo pet sastojaka – čajnih keksa, sirnog namaza, šećera, ekstrakta vanilije i nešto svježe korice limuna.

Ako na raspolaganju nemate organski uzgojeni limun, bolje je preskočiti tu namirnicu u receptu. Da biste dobili najbolje rezultate, važno je da koristite sirni namaz sobne temperature.

Okus kuglica od sira možete dodatno oplemeniti sa slatkim sastojcima po želji – uvaljati ih možete u rastopljenu čokoladu, slatke mrvice, kokosovo brašno, sitno nasjeckane orašaste plodove.

Cheesecake kuglice se ne peku, a mogu ih napraviti i najveći amateri u kuhinji. Najteži dio u cijelom procesu jest čekanje da se smjesa stvrdne i bude spremna za oblikovanje.

Sastojci za cheesecake kuglice:

  • 230 g sirnog namaza
  • 80 g čajnih keksa
  • 70 g bijelog šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • ½ čajne žličice limunove korice

Priprema cheesecake kuglica:

  1. U sjeckalici povrća pretvorite kekse u prah i stavite sa strane.
  2. Mikserom izradite sirni namaz, šećer i ekstrakt vanilije u glatku kremu.
  3. Umiješajte naribanu limunovu koricu i dodajte izmrvljene kekse. Sve dobro promiješajte.
  4. Dobivenu smjesu stavite u hladnjak na barem pola sata da se stvrdne i olakša vam oblikovanje kuglica.
  5. Za jednu kuglicu upotrijebite oko jedne čajne žličice smjese. Brzo oblikujte kuglice.
  6. Ako planirate kuglice uvaljati u rastopljenu čokoladu, stavite ih prije toga 20-ak minuta u zamrzivač da se smrznu. To će vam olakšati ukrašavanje.
  7. Držite kuglice u staklenoj posudi u hladnjaku i poslužite po želji. Dobar tek!

Puding koji to nije: Jednostavan recept za tembleque, egzotični blagdanski desert iz Portorika koji se ne odbija Tembleque - 17 Tembleque - 7 Tembleque - 1 +13 Tembleque - 14

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju