Cheesecake kuglice odličan su desert za sve ljubitelje torte od sira.
Pripremaju se od samo pet sastojaka – čajnih keksa, sirnog namaza, šećera, ekstrakta vanilije i nešto svježe korice limuna.
Ako na raspolaganju nemate organski uzgojeni limun, bolje je preskočiti tu namirnicu u receptu. Da biste dobili najbolje rezultate, važno je da koristite sirni namaz sobne temperature.
Okus kuglica od sira možete dodatno oplemeniti sa slatkim sastojcima po želji – uvaljati ih možete u rastopljenu čokoladu, slatke mrvice, kokosovo brašno, sitno nasjeckane orašaste plodove.
Cheesecake kuglice se ne peku, a mogu ih napraviti i najveći amateri u kuhinji. Najteži dio u cijelom procesu jest čekanje da se smjesa stvrdne i bude spremna za oblikovanje.
Sastojci za cheesecake kuglice:
- 230 g sirnog namaza
- 80 g čajnih keksa
- 70 g bijelog šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- ½ čajne žličice limunove korice
Priprema cheesecake kuglica:
- U sjeckalici povrća pretvorite kekse u prah i stavite sa strane.
- Mikserom izradite sirni namaz, šećer i ekstrakt vanilije u glatku kremu.
- Umiješajte naribanu limunovu koricu i dodajte izmrvljene kekse. Sve dobro promiješajte.
- Dobivenu smjesu stavite u hladnjak na barem pola sata da se stvrdne i olakša vam oblikovanje kuglica.
- Za jednu kuglicu upotrijebite oko jedne čajne žličice smjese. Brzo oblikujte kuglice.
- Ako planirate kuglice uvaljati u rastopljenu čokoladu, stavite ih prije toga 20-ak minuta u zamrzivač da se smrznu. To će vam olakšati ukrašavanje.
- Držite kuglice u staklenoj posudi u hladnjaku i poslužite po želji. Dobar tek!
Puding koji to nije: Jednostavan recept za tembleque, egzotični blagdanski desert iz Portorika koji se ne odbija +13