Ako želite pobijediti same sebe i napraviti burgere bolje nego ikada do sada – ovaj će vam recept otkriti neobičan, ali provjeren trik za najsočnije pljeskavice. Kombinacija francuskog preljeva za salatu i cole istovremeno će meso omekšati, aromatizirati, karamelizirati i napraviti ga nevjerojatno sočnim i punim okusa.
Kako napraviti ove pljeskavice saznat ćete u receptu koji slijedi, a kako os njih složiti burgere vjerojatno znate i sami, ali mi vam svejedno donosimo prijedlog dodataka. Uživajte i ne zaboravite se pohvaliti pred prijateljima, susjedima, obitelji… ma svima.
Burgeri s colom - sastojci:
- 1 veliko jaje
- 120 ml cole, podijeljeno
- 50 g zdrobljenih slanih krekera
- 6 žlica francuskog preljeva za salatu, podijeljeno
- 2 žlice ribanog parmezana
- 1/4 čajne žličice soli
- 700 g mljevene junetine
- 6 peciva za hamburgere, prerezanih na pola
- Dodatno: zelena salata, rajčica, luk, kiseli krastavci i sir u listićima
Burgeri s colom - priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješajte jaje, 60 ml cole, zdrobljene krekere, 2 žlice preljeva za salatu, parmezan i sol. Preko smjese rasporedite junetinu i nježno pomiješajte.
- Oblikujte šest pljeskavica debljine oko 1,2 cm.
- U maloj zdjeli pomiješajte preostalu colu i preljev za salatu. Ostavite sa strane.
- Pecite pljeskavice na srednje jakoj vatri, 3 minute sa svake strane. Premažite mješavinom cole i preljeva za salatu. Nastavite peći još 6-8 minuta, povremeno okrećući i premazujući mješavinom cole i preljeva.
- Složite burgere, dodajte povrće i sir po želji i uživajte.
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak

