Da banana bread i brownie imaju dijete, izgledalo bi baš poput ovog kolača. On ima okus po kruhu od banana, a sočnu teksturu brownieja.

Najbolji i najslađi banana bread radi se s iznimno zrelim bananama. Isto pravilo vrijedi i za ovaj recept za brownie.

Dodatnu slasnost kolaču daju dvije vrste čokolada – tamnu otopite i pomiješajte s drugim sastojcima u smjesu, a mliječnu nasjeckajte na sitnije komade i dodajte u smjesu prije nego što je stavite peći u pećnici.

Sastojci:

  • 210 g brašna
  • 200 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 80 g mliječne čokolade
  • 60 g tamne čokolade
  • 60 g nasjeckanih oraha ili lješnjaka
  • 2 zrele banane
  • 1 veliko jaje
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • kriške banane za ukrašavanje po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite kockasti pleh za pečenje brownieja i stavite sa strane.
  2. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli.
  3. Rastopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj pećnici.
  4. Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pahuljastu glatku smjesu. Dodajte jaje, ekstrakt vanilije i pire od dvije banane. Dodajte i rastopljenu čokoladu. Miksajte sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. U dobivenu smjesu ručno umiješajte brašno, nasjeckanu mliječnu čokoladu i orahe ili lješnjake.
  6. Prebacite smjesu u pripremljeni lim za pečenje. Po želji na vrh možete dodati i kriške banane.
  7. Kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 20 do 25 minuta. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen prije nego što ga izvadite van. Dobar tek!

Može li bolje? 10 omiljenih recepata za deserte s Nutellom za najslađe blagdane Husarski keksi Nutella kolač Germknedle +2 Husarski keksi

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju