Da banana bread i brownie imaju dijete, izgledalo bi baš poput ovog kolača. On ima okus po kruhu od banana, a sočnu teksturu brownieja.
Najbolji i najslađi banana bread radi se s iznimno zrelim bananama. Isto pravilo vrijedi i za ovaj recept za brownie.
Dodatnu slasnost kolaču daju dvije vrste čokolada – tamnu otopite i pomiješajte s drugim sastojcima u smjesu, a mliječnu nasjeckajte na sitnije komade i dodajte u smjesu prije nego što je stavite peći u pećnici.
Sastojci:
- 210 g brašna
- 200 g šećera
- 125 g maslaca
- 80 g mliječne čokolade
- 60 g tamne čokolade
- 60 g nasjeckanih oraha ili lješnjaka
- 2 zrele banane
- 1 veliko jaje
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- kriške banane za ukrašavanje po želji
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite kockasti pleh za pečenje brownieja i stavite sa strane.
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli.
- Rastopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj pećnici.
- Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pahuljastu glatku smjesu. Dodajte jaje, ekstrakt vanilije i pire od dvije banane. Dodajte i rastopljenu čokoladu. Miksajte sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu.
- U dobivenu smjesu ručno umiješajte brašno, nasjeckanu mliječnu čokoladu i orahe ili lješnjake.
- Prebacite smjesu u pripremljeni lim za pečenje. Po želji na vrh možete dodati i kriške banane.
- Kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 20 do 25 minuta. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen prije nego što ga izvadite van. Dobar tek!
Može li bolje? 10 omiljenih recepata za deserte s Nutellom za najslađe blagdane +0