Brownie izvana mora biti nježno hrskav, a iznutra sočan i "gust". Recept je izmislio chef Hilton's Palmer Housea 1893. po zadatku da napravi slasticu koja će se – jednostavno pakirati i prenositi na druge lokacije.

Od tada, originalni recept sa skoro pola kilograma čokolade, maslacem, šećerom i jajima doživio je x interpretacija i varijacija, npr. s više brašna, praškom za pecivo i svim mogućim dodacima.

Mnogi recepti dodaju sastojke s kojima će brownie biti stvarno kremast, poput smeđeg šećera ili mascarponea. Ali ako želite napraviti sočan i ukusan, „pravi“ gusti brownie, bit će vam dovoljni sastojci iz originalnog recepta i nekoliko trikova koje morate isprobati.

Možda ste i znali...

Nemojte dodavati hladna jaja u tijesto. Izvadite ih ranije iz hladnjaka i ostavite da se zagriju na sobnu temperaturu prije nego što ih umijesite. Na ovaj ćete način izbjeći spužvastu teksturu brownieja.

Pazite da previše ne izmijeste tijesto. Što više mijesite, ući će više zraka u tijesto i ono neće biti savršeno glatko. Ako ne želite prozračni brownie, ovo je odličan savjet.

Treći trik možda će vam se činiti mali neobičan, ali radi. Na pola vremena pečenja izvadite pleh iz pećnice i čvrsto udarite njime o radnu plohu - samo jednom, ali odlučno. To će biti dovoljno da se razbiju mjehurići koji su mogli ostati u tijestu.

Za wow-efekt na kraju, još jednom lupite plehom o radnu plohu kada je brownie pečen. Dobit ćete lagano raspucalu površinu koja će izgledati točno onako kako ju je zamislio chef Hilton's Palmer Housea.

 

  Brownie koji se topi u ustima: Jednostavan recept za čokoladne kocke kojima je teško odoljeti Brownies koji se tope u ustima - 15 Brownies koji se tope u ustima - 9 Brownies koji se tope u ustima - 8 +11 Brownies koji se tope u ustima - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju