Volite li pohani kruh mogao bi vam se itekako svidjeti slatki kruh koji je osvojio Tiktok. Za pripremu recepta će vam trebati tek nekoliko sastojaka osim kruha: jaje, grčki jogurt, med i voće. Slatki kruh omiljen je doručak, ali i brzinski zalogaj kada vam se jede nešto slatko. Sve što trebate napraviti je preliti kriške kruha mješavinom jaja, jogurta i meda pa na to složiti dodatke poput narezanih jagoda i čokolade. Slatki kruh potom pecite oko 10 minuta u pećnici ili tek oko pet minuta u pećnici na vrući zrak. U smjesu od jaja i jogurta možete dodati začine poput vanilije ili cimeta, a kao nadjev poslužit će šumsko voće, banane, marelice ili breskve.

Sastojci za slatki kruh:

  • 3 kriške kruha
  • 1 jaje
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 3 žlice meda
  • šumsko voće (ili voće prema želji)
  • 10 g komadića čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte jaje, jogurt i med pa umutite da bude pjenasto.
  2. Prstima ili žlicom stisnite sredinu kruha da napravite udubljenje pa dodajte žlicu smjese od jaja, voće i čokoladu.
  3. Stavite kruh na lim obložen papirom za pečenje i pecite 8-12 minuta (ovisno o jačini pećnice). Krema od jaja bi se trebala stegnuti i početi karamelizirati na rubovima kada je gotova. Poslužite s medom.

Tri slijeda u 30 minuta: Napravili smo blagdanski ručak koji izgleda kao iz otmjenog restorana Filet bakalara s kremicom od graška i mente File bakalara s rajčicom i sirom uz kremu od graška za glavno jelo Zelene tagliatelle alla carbonara +23 Deluxe premium torta od panacotte i breskve

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju