Jedni će to nazvati varanjem, dok će drugi to smatrati pukom snalažljivošću. Uz malo vještine, sezonskih namirnica i ovih ideja za serviranje i ukrašavanje, blagdanski ručak može biti spreman za 30-ak minuta, a izgledati kao da ste se oko njega dobro namučili.

Ponekad dobro dođe mala pomoć i pokoji kulinarski trik, a mi smo svoju inspiraciju pronašli u Lidlu i njihovim Deluxe proizvodima.

File bakalara s rajčicom i sirom uz kremu od graška za glavno jelo

Počnite s pripremom glavnog jela jer će ribi trebati oko 35 minuta da se ispeče ako je prethodno niste stavili da se malo odmrzne na sobnoj temperaturi. Mi smo se za ovaj recept odlučili za Deluxe filet bakalara s rajčicom i sirom.

File bakalara s rajčicom i sirom uz kremu od graška za glavno jelo File bakalara s rajčicom i sirom uz kremu od graška za glavno jelo (Foto: Nova Studio)

Zatim stavite kuhati vodu u srednji lončić i kada zakipi, u nju stavite šalicu smrznutog graška i pola kocke Kania povrtnog temeljca te kuhajte oko 15 minuta.

Skuhani grašak nakon kuhanja odvojite u posudu od štapnog miksera, dodajte 50 g maslaca, četiri do pet listića svježe mente, posolite i popaprite po želji te po potrebi dodajte povrtni temeljac kako biste sve razradili štapnim mikserom u finu kremu.

Kada je riba gotova, odrežite je na porcije i servirajte uz kremu od graška kao prijedlog u našem videu.

Zelene tagliatelle alla carbonara za predjelo

Dok se grašak kuha, možete već krenuti s pripremom predjela. Kao pravo proljetno predjelo odlučili smo napraviti gnijezda od zelene tjestenine alla carbonara, odnosno radimo svojevrsnu dekonstrukciju carbonare jer jaje nećemo umiješati u tjesteninu, već ćemo ga poširati i položiti u gnijezdo.

Zelene tagliatelle alla carbonara Zelene tagliatelle alla carbonara (Foto: Nova Studio)

Stavite vodu za tjesteninu i posolite je. Kada zakipi, u nju stavite zelene tagliatelle i kuhajte dvije minute manje nego što piše na pakiranju jer ćete ih dovršiti u tavi. Mi smo koristili Deluxe tagliatelle iz Lidla koje svoju zelenu boju duguju mirisnom medvjeđem luku.

Rastopite oko 80 g maslaca na tavi pa u njega dodajte Deluxe šunku sa šparogama narezanu na tanke trakice, prepržite ih kratko pa u tavu dodajte tjesteninu s malo vode u kojoj se kuhala. Posolite po potrebi i popaprite, naribajte bogatu količinu parmezana pa kuhajte još dvije minute uz povremeno miješanje.

Lagana voćna torta kao desert

I šećer na kraju – desert. U ovom kratkom roku vam neće ostati puno vremena za pošteni desert, ali problem će riješiti lagana voćna torta koju ste kupili i jednostavna domišljata dekoracija na tanjuru zbog koje će gosti zaboraviti da je vi niste radili. Na svjetlijem tanjuru napravite obris prigodnog oblika i uz njega poslužite komad torte ukrašen listićem aromatične melise.

Deluxe premium torta od panacotte i breskve Deluxe premium torta od panacotte i breskve (Foto: Nova Studio)

Poslužite se modlicom za kekse ili od kartona odrežite bilo koji oblik koji želite (jaje, zec, mrkva, pilić), stavite ga na tanjur i iznad njega posipajte kakao u prahu kao u našem videu. Mi smo uz ovu jednostavnu i efektnu dekoraciju poslužili Deluxe premium tortu od panacotte i breskve. Ovom ribljem meniju bi također izvrsno pristajao desert poput Deluxe torte od sira s kremastim mascarponeom i limunom, sladoledni deserti ili Deluxe kremasti specijalni kolači poput tiramisua ili parfea od limuna.

Niste proveli cijeli dan u kuhinji, ali ovim vrhunskim gotovim namirnicama odnosno jelima dali ste svoj štih. Najbitnije od svega, ostalo vam je puno više vremena za druženje i uživanje s prijateljima u ovoj slasnoj blagdanskoj gozbi koja ih je zadivila izgledom, ali i okusom.
 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju