Za niti 15 minuta možete napraviti ovaj jednostavan pire od graška koji će se jednako dobro slagati s tostiranim kruhom kao namaz i kao prilog uz pečeno ili prženo meso.
Tajna savršenog okusa je u malo limuna i malo mente, pa ih nikako nemojte preskočiti ili pokušati zamijeniti drugim sastojcima. Pire će biti još bolji ako odstoji nekoliko sati u hladnjaku.
Recept se svodi na "stavite sve u blender i stisnite gumb“, a uživanje u savršeno uslađenim aromama bit će obrnuto proporcionalno količini posla. Takve recepte najviše volimo!
Sastojci za aromatični pire od graška:
- 300 g svježeg ili smrznutog graška
- 25 g grana padana ili pecorina
- 1½ žličice soli
- ½ režnja češnjaka, grubo nasjeckanog
- ½ šake svježih listića mente
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
Priprema aromatičnog pirea od graška:
- Stavite sve sastojke u blender i izmiksajte ih u grubi pire. Nemojte pretjerati s miksanjem jer smjesa treba biti kremasta, ali ipak s nešto teksture.
- Po želji dodajte još limuna, soli i sira.
- Poslužite kao namaz ili hladni prilog.