Za niti 15 minuta možete napraviti ovaj jednostavan pire od graška koji će se jednako dobro slagati s tostiranim kruhom kao namaz i kao prilog uz pečeno ili prženo meso.

Tajna savršenog okusa je u malo limuna i malo mente, pa ih nikako nemojte preskočiti ili pokušati zamijeniti drugim sastojcima. Pire će biti još bolji ako odstoji nekoliko sati u hladnjaku.

Recept se svodi na "stavite sve u blender i stisnite gumb“, a uživanje u savršeno uslađenim aromama bit će obrnuto proporcionalno količini posla. Takve recepte najviše volimo!

Sastojci za aromatični pire od graška:

  • 300 g svježeg ili smrznutog graška
  • 25 g grana padana ili pecorina
  • 1½ žličice soli
  • ½ režnja češnjaka, grubo nasjeckanog
  • ½ šake svježih listića mente
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka

Priprema aromatičnog pirea od graška:

  1. Stavite sve sastojke u blender i izmiksajte ih u grubi pire. Nemojte pretjerati s miksanjem jer smjesa treba biti kremasta, ali ipak s nešto teksture.
  2. Po želji dodajte još limuna, soli i sira.
  3. Poslužite kao namaz ili hladni prilog.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju