Frittata je talijansko jelo na bazi jaja i mlijeka koje je obogaćeno povrćem, sirom i/ili mesom, a koje se obično peče u tavi u pećnici. Odličan je izbor za doručak, ručak ili večeru.

Umjesto jedne velike porcije moguće je napraviti više manjih u kalupu za muffine te ih poslužiti s tostom i umakom po želji.

Muffini Hrana i piće Fini, sočni i zdravi: Recept za kruščiće od bučina brašna i jogurta

Sastojci za 12 slanih muffina:
6 velikih jaja
150 grama svježeg špinata
130 grama svježeg kravljeg ili kozjeg sira
125 ml mlijeka
85 grama nasjeckane paprike
50 grama pršuta
soli i papar po želji
malo biljnog ulja

Priprema:
1. Na biljnom ulju kratko popirjajte crvene paprike nasjeckane na kockice i svježi špinat dok ne povene. Prebacite sastojke na tanjur da se malo ohlade.

2. U velikoj zdjeli pomiješajte svježa jaja, mlijeko, sol i papar dok ne dobijete pjenastu smjesu.

3. U smjesu ubacite mekani sir i sve dobro promiješajte.

Krumpir Hrana i piće Tako hrskavi i fini: Recept za sočne krumpire zapečene sa sirom i začinima

4. U smjesu dodajte i prepečene paprike sa špinatom. Promiješajte.

5. Kalup za muffine lagano premažite biljnim uljem pa ulijte smjesu. Smjesu podijelite na 12 jednakih dijelova.

6. Na vrh svakog muffina dodajte trakice pršuta.

7. Mini frittate u obiliku muffina stavite peći u prethodnu zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 do 25 minuta.

8. Poslužite ih tople. Dobar tek!