Talijani su majstori za pripremu ukusne hrane od vrlo malo namirnica i koje su cjenovno prihvatljive. Pasta aglio e olio jedan je od takvih recepata.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Kao što ime kaže, riječ je o tjestenini koja se sljubljuje s talijanskim osnovama – češnjakom i maslinovim uljem, a koja se posebno priprema oko Napulja.

Pripazite na češnjak

Tajna ovoga recepta počiva na idealnoj metodi pirjanja češnjaka. Da bi jelo imalo savršen okus, češnjak je potrebno narezati na sitne kriške i polako ga prepirjati u maslinovu ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.

Ako je češnjak blijed, tjestenina neće imati punoću okusa. Ako je pak pretaman, dobit će gorčinu koja će uništiti okus cijelog jela. Ljubitelji ljutih stvari u ovo jelo dodaju i pahuljice čilija, koje jelu daju novu dimenziju, a na kraju sve zajedno završe s nešto svježeg peršina.

Sastojci za tjesteninu aglio e olio:

  • 400 grama sušenih špageta
  • 125 ml maslinova ulja
  • 5-6 češnja češnjaka
  • ½ čajne žličice pahuljica čilija
  • soli i papar po želji
  • svježi peršin za posipanje po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće Ovako to rade Talijani! "Najvažniji" sastojak za savršene špagete alla carbonara

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Češnjak očistite i narežite na tanke kriške.
  3. U tavu stavite ulje i češnjak te ih zagrijavajte na laganoj do umjerenoj temperaturi dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Za to će vam trebati 10 do 15 minuta.
  4. Kada ste zadovoljni bojom prepirjanog češnjaka, sve prelijte preko kuhane tjestenine i dobro promiješajte. Posolite, popaprite, a po želji dodajte i pahuljice čilija.
  5. Ukrasite svježim peršinom prije posluživanja. Dobar tek!

Fantastično skupljaju umake: 5 oblika tjestenine koje se uvijek isplati imati pri ruci Špageti od tikvica s prženim lješnjacima Tjestenina Školjke +1 Orecchiette