Da su Hrvatska i Slovenija male zemlje za vrhunsku kuhinju, dan prije Uskrsa dokazali su David Skoko i Janez Bratovž, dva velika imena čije umijeće prelazi i geografske, i psihološke, osjetilne granice očekivanja koje čuči u svakom od nas. Čisto ludilo (s kravatom i frakom) za sva osjetila bilo je prvo u nizu gurmanskih noći u osam nastavaka. Kako to izgleda, pogledati možete ovdje.

Aminess Wine and Gourmet Aminess Wine and Gourmet (Foto: Facebook: @Aminess Hotels & Campsites)

Već su se prošlogodišnje Wine & Gourmet večeri u režiji chefa Davida Skoke dokazale kao gurmanski blockbuster za koje gladno tražilo sjedalo više, a prvi ovogodišnji prvijenac Aminess Wine and Gourmet najavio je da se radi o večerama koje ne bi trebao propustiti nitko tko cijeni vrhunsku hranu i vino. Od ožujka do kolovoza restoran Oliveto u Aminess Maestral Hotelu i restoranu Half8 u centru Novigrada gostovat će Oscari enogastronomske scene. Nakon Janeza Bratovža, Davidu Skoki tim će se redom pridružiti i Hrvoje Zirojević, Tvrtko Šakota, Jorg Zupan i Priska Thuring. Među "glavnim likovima" koji će se pobrinuti za tekuća pitanja su Suwi Zlatić (vrhunski austrijski sommelier s izborom austrijskih vina), gospodin i majstor Vjenceslav Madić te imena koja ne treba dodatno pojašnjavati: Coronica, Tomaz, Kabola i Matošević.

Aminess Wine and Gourmet Aminess Wine and Gourmet (Foto: Facebook: @Aminess Hotels & Campsites)

Za potpuno filmski doživljaj možete odabrati i smještaj u hotel Aminess Maestral s posebnim pogodnostima. Od jutarnjeg pogleda na more iz hotelske sobe, plivanja u velikom unutarnjem bazenu, opuštanja u parnoj oazi sauna s pogledom na more i zelenilo do prepuštanja toplom zagrljaju jacuzzija – ondje je sve podređeno užitku. To sve možete i ponoviti između teretane ili pokoje partije tenisa na jednom od igrališta u hotelskom kompleksu. Jedna od prednosti je i kasna odjava jer ima i dovoljno vremena za raskošni doručak sa svježe cijeđenim sokovima, poširanim jajima i drugim divotama.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju