"Ručno pakirali rođeni Minesoćani. Ponesite jednu kući. Bacite je na prijatelja." Te riječi stoje na natpisu prodajnog automata koji stoji u jednoj uličici u blizini hotela Hewing u Minneapolisu, u Minnesoti u SAD-u.

Ovaj prodajni automat ne prodaje sokove, čokoladice, mlijeko ili svježi kruh, već originalne suvenire iz hladne i snijegom prekivrene Minnesote – grude. I tako za dolar možete kupiti izvornu minesoćansku grudu koju je lokalni stanovnik oblikovao i spakirao samo za vas. Da ju odnesete kući i bacite na prijatelja.

Zanimljivi suveniri poput pakirane mahovine u Irskoj i pijeska na Havajima (šteta što nisu čuli za naš Bear Shit) inspirirali su lokalnu marketinšku agenciju Space150 da stvori originalan suvenir iz Minnesote.

Gruda dolazi u limenci, a na svakoj piše i datum pakiranja kako biste znali da je vaš primjerak svjež. Nick Nelson iz agencije kaže kako prilikom formiranja gruda nije koristio rukavice jer ne bi dobio potrebnu konzistenciju. Umjesto toga, ruke su mu bile gole, prekrivene samo voskom. Nakon što bi oblikovao grudu, ostavio bi je da se suši u šupi 24 do 48 sati prije pakiranja u limenke.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju