U Sjedinjenim Američkim Državama postoji niz bizarnih zakona. Srećom, dobar dio njih ne provodi se, jer zamislite da vas optuže za kriminal jer vam je magarac prespavao u kadi? (Uopće ne vjerujemo što smo upravo napisali, ali da, u Arizoni možete biti optuženi ako pustite magarca da spava u kadi!!)

No to je tek početak, a lista bizarnosti stvarno je poduža, pa se slobodno zabavite čitajući ju.

Alabama: Nedozvoljeno je nositi lažne brkove koji izazivaju smijeh među posjetiteljima crkve.

Aljaska: Nezakonito je buditi medvjeda koji spava. Da, sigurno nam to pada na pamet…

Colorado: Ne jašite dok ste pod temperaturom, mogli biste platiti kaznu!

Florida: Ako posjedujete slona i vežete ga na parkingu, za njega morate platiti isti iznos kao za parkiranje automobila.

Havaji: U ovom otočnom raju nije dopušteno stavljati kovanice u uši.

Illinois: Maloljetnici ne smiju konzumirati alkohol, osim ako se radi o kulinarskoj emisiji.

Indiana: Volite nositi brkove? Ako volite ljubiti druge pri susretima, radije ih obrijte da vas ne ''globe''.

Kalifornija: Zabranjeno je pojesti žabu koja je sudjelovala u natjecanju u skokovima žaba…

Južna Carolina: I dok je u Arizoni u kadi zabranjeno držati magarce, ovdje se takav zakon odnosi na konje.

Južna Dakota: Ne smijete spavati u tvornici koja se bavi proizvodnjom sira.

Louisiana: Planirate nekog iznenaditi finom pizzom? Bolje ne, jer vam prijeti kazna od 500 dolara ako pizzu pošaljete nekom, a da ga o tome niste prethodno obavijestili.Maryland: Stop majicama bez rukava! Barem u parkovima, gdje je to zabranjeno.

Michigan: Ako suprug ne da dozvolu, žene ne smiju skraćivati svoju frizuru.

Missouri: Protuzakonito je prevoziti medvjede koji nisu smješteni u kavez.

Novi Meksiko: Ovdje baš nisu dobrodošli ''Romeo i Julija'', s obzirom na to da je iz Shakespearove knjige cenzurirano čak 400 riječi.

New York: Poslije deset navečer zaboravite na papuče, zabranjene su.

Oregon: Lov na životinje na groblju? Ne znamo tko bi pomislio uopće na to, ali Oregon je tu mogućnost i zakonski zabranio.

Teksas: Zabranjeno je prodavati oči.

Utah: U državi Mormona zabranjeno je NE piti mlijeko. Nije sam samo jasno koliko ga točno treba popiti da bi vlasti bile zadovoljne. 

Dok doma bezbrižno ne pijete mlijeko i  maštate o putovanju u daleku Ameriku, tamo možete otputovati njihovim drugim okusima ako od 31. siječnja posjetite obližnji Lidl. Uživajte u okusima Amerike te uživajte u slasticama poput muffina, krafni ili pak slanim delicijama poput vučene svinjetine ili puretine, kolutićima od luka i pronađite sve za spravljenje pravog američkog burgera dok isčekujete najveći godišnji sportski događaj u Americi, Superbowl.

Kupnjom proizvoda u spomenutom tjednu možete si ostvariti još jedan ''američki san''. Ako ste ikada poželjeli vidjeti SAD u stilu ''Easy Ridera'', možda vam se pruži i prilika za to. Od 31. siječnja do 6. veljače kupnjom najmanje tri proizvoda iz ponude Američkog tjedna i prijavom na Lidlovu nagradnu igru možete osvojiti motor Harley-Davidson Sportster.

Nova StudioSadržaj napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju