Automati za kavu, sokove i grickalice stara su novost. Prije nekoliko godina tržište su preplavili i mljekomati, a svjetske ulice sada počinju plaviti i automati za kruh, točnije baquette.

U trendu Spud Bud Zagreb - 6 Viralni hajp Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir Turske mahune Tope se u ustima Ovako to rade Turci: Recept za najslasnije mahune koje ćete pojesti ove sezone Varivo od leće Tjedni jelovnik Kad je frižider "poluprazan": 7 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se rade "od ničega"

Le Bread Xpress svoje je aparate prvo postavio u Francuskoj, a uslijedile su Rusija, Ujedinjeno kraljevstvo, Kina i SAD.

 

Kako to funkcionira?

Kruh se, naravno, ne peče u samim automatima, već pekare u blizini pripreme tijesto i zapeku ih do određene granice, prije nego ih stave u aparat. Kada kupac ubaci svoje kovanice, automat završi proces, pa do mušterije, u roku od 20 sekundi, ipak dođe vrući, 'svježe ispečeni' kruh.