Automati za kavu, sokove i grickalice stara su novost. Prije nekoliko godina tržište su preplavili i mljekomati, a svjetske ulice sada počinju plaviti i automati za kruh, točnije baquette.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Le Bread Xpress svoje je aparate prvo postavio u Francuskoj, a uslijedile su Rusija, Ujedinjeno kraljevstvo, Kina i SAD.

 

Kako to funkcionira?

Kruh se, naravno, ne peče u samim automatima, već pekare u blizini pripreme tijesto i zapeku ih do određene granice, prije nego ih stave u aparat. Kada kupac ubaci svoje kovanice, automat završi proces, pa do mušterije, u roku od 20 sekundi, ipak dođe vrući, 'svježe ispečeni' kruh.