Većina nas koristi mikrovalnu za odmrzavanje ili podgrijavanje, no čini se kako vam ova mala pećnica može pripremiti gotovo sve od doručka do večere i to samo u nekoliko minuta. Hrskava granola za doručak, makaroni sa sirom za ručak, slasni čokoladni brownie za desert, muffini od banane i maslaca od kikirikija za užinu i, vjerovali ili ne, ukusna pizza samo su neka jela koja možete pripremiti u šalici i naravno mikrovalnoj pećnici.

Za pripremu ovih jela, osim namirnica, potrebne su vam šalice ili zdjelice za mikrovalnu, a koliko je nevjerojatno jednostavna njihova priprema pogledajte u videu koji smo za vas pronašli.

DORUČAK: Hrskava granola

Sastojci:

1 žlica javorovog sirupa ili meda
2 žličice vode
2 žličice ulja
Prstohvat soli
4 i pol žlice zobenih pahuljica
1 žlica kokosovog brašna
1 žlica oraha pekan ili drugih orašastih plodova po želji

Priprema:
1. U velikoj šalici za mikrovalnu dobro pomiješajte sve sastojke te stavite u mikrovalnu na jednu i pol minutu te potom dobro promiješajte. (Vrijeme kuhanja odnosi se na mikrovalnu snage 1200W, stoga je minutažu potrebno prilagoditi vašoj.)

2. Vratite mješavinu sa zobenim pahuljicama u mikrovalnu na još jednu minutu dok ne postanu porumene i postanu hrskave. Pripazite pri tom da ne izgore.

3. Ostavite neka se ohlade barem dvije do 3 minute prije jela, a možete ih i spremiti u posudu s poklopcem gdje mogu stajati do 5 dana. Poslužite uz jogurt i svježe ili suho voće.

RUČAK: Makaroni sa sirom

Sastojci:

28 g makarona
175 ml hladne vode
4 žlice mlijeka
¼ žličice gustina
4 žlice naribanog cheddar sira
Sol i papar

Priprema: 

1. U veću šalicu ili zdjelicu stavite makarone i vodu te pecite u mikrovalnoj oko 3 i pol minute. Potrebna vam je malo veća šalica ili zdjelica jer će voda kipjeti. (Vrijeme kuhanja odnosi se na mikrovalnu snage 1200W, stoga je minutažu potrebno prilagoditi vašoj.)

2. Zatim izlijte višak vode te ulijte mlijeko, gustin i sir te stavite u mikrovalnu na još minutu.

3. Potom promiješajte te posolite i popaprite.

VEČERA: Pizza

Sastojci:

4 žlice brašna
⅛ žličice praška za pecivo
Prstohvat sode bikarbone
Prstohvat soli
3 žlice mlijeka
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica umaka od rajčice
1 žlica naribane mozzarelle
5 kolutića kobasice
½ žličice origana

Priprema: 

1. Pomiješajte suhe sastojke u šalici za mikrovalnu te im dodajte mlijeko i ulje pa sve dobro promiješajte.

2. Na tijesto rasporedite umak od rajčice te na njega stavite ribani sir, na njega poslažite kolutiće kobasice i sve pospite origanom.

3. Pizzu u šalici stavite u mikrovalnu na minutu i 10 do 20 sekundi, dok se pizza ne digne, a sir počne kipjeti. (Vrijeme kuhanja odnosi se na mikrovalnu snage 1200W, stoga je minutažu potrebno prilagoditi vašoj.)

4. Odmah navalite na vašu pizzu ravno iz šalice. Dobar tek!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju