Gorge du Verdon

Ovaj 25 kilometara dug kanjon nalazi se oko 800 kilometara južno od Pariza. Ovdje se možete baviti brojnim sportovima kao što su rafting, kajaking, penjanje liticama, biciklizam, pješačenje... Gorge du Verdon je usto i najveći europski kanjon.

Mont Saint Michel
Smješten na izvoru rijeke Couesnon ovaj utvrđen otok poznat je ponajviše po strateškoj utvrdi iz 8. stoljeća. Prekrasan gradić na otoku obuhvaća impresivan dvorac na vrhu brda, crkvu i divne strme uličice. Nekada je dvorac služio kao zatvor, ali danas je u funkciji tek kao idealno odredište za obiteljski odmor i savršene selfieje.

Saint Tropez
Ljetovalište koje se nalazi na francuskoj rivijeri poznato je po ugodnoj klimi i ljepoti. Svake godine tijekom ljeta ovdje odmara tisuće turista, a među njima mogu se uvijek uočiti i neke poznate ličnosti. Francuska špica! Prije turističkog buma, Saint Tropez bio je pun vojnih baza francuske vojske, koje se danas koriste u turističke svrhe.

Muzej Louvre
Louvre je poznat po slikama i skulpturama od kojih su neke starije i od 2000 godina. Zgrada muzeja je iz 12. stoljeća i predstavlja arhitektonski biser svoga doba. U njoj se nalazi puno izložaka koje nikako ne možete sve pogledati u jednom danu. Vjerojatno najbolje mjesto na planetu za ljubitelje umjetnosti i povijesti.


Chamonix
Poznato skijalište nalazi se podno Mont Blanca, a prve zimske OI u povijesti održane su upravo ovdje, 1924. godine. Ponuda zimskih sportova je šarolika - od ekstremnog skijanja, penjanja po ledu, raftinga, paraglidinga do skijanja, skokova, ma svega!

Eiffelov toranj
Najviša željezna struktura koju je izgradio čovjek podignuta je 1889. godine, a ime je dobila po Gustavu Eiffelu, arhitektu ovog zdanja. Toranj je jedno od najposjećenijih mjesta u Francuskoj s godišnjim prosjekom od 7 milijuna posjetitelja. Svojom visinom ekvivalentan je visini 82-katne zgrade, a diljem svijeta izgrađeno je nekoliko replika.

Palača Versailles
Versailles je kraljevska palača koja se nalazi 20-tak kilometara od Pariza. A treba la je biti tek lovačka kuća za kralja Luja XIII davne 1624. godine. Velika palača koja se prostire na 67.000 metara kvadratnih. Zbog bogatog uređenja, koje reflektira Francusko bogatstvo, popularna je među turistima iz cijelog svijeta.

Crkva Notre Dame
Notre Dame je stara povijesna katolička crkva smještena u istočnom dijelu Pariza. Predstavlja jedan od najljepših primjera francuske arhitekture što je stavlja na popis najpopularnijih crkvi na svijetu. Gradnja je započeta 1163., a dovršena je 1345 godine. Tijekom svojeg postojanja pretrpjela je mnoga razaranja, ali je uvijek obnovljena.


Disneyland Pariz
Također poznat kao resort Euro Disney, najposjećeniji je zabavni park u Europi. Otvoren je 1992. godine kao tematski park da bi ga 2002. godine proširili još jednim. Sastoji se od dva parka, zabavnog kompleksa, golf terena, restorana, shopping centra te nekoliko hotela. Ovaj masivni park rasprostire se na 4800 hektara površine.

Šuma i dvorac Fontainebleau
Dvorac Fointainebleau je jedan od najvećih dvorca na svijetu i nalazi se 55 kilometara od Pariza. Izgrađen je početkom 16. stoljeća, a smješten je uz jezero i šumu koja se nekada koristila isključivo kao kraljevsko lovište. Nekada se koristila kao kraljevska palača a danas je na popisu UNESCO-a, kao mjesto kulturne baštine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju