Nije neobično da je Francuska najposjećenija zemlja planeta. Bogata kultura, gastronomija i povijest doveli su je do te laskave titule, no sudeći prema zadnjim trendovima, to će se uskoro promijeniti, pa će se tako tim nazivom, nekad uskoro, do 2030., dičiti Kina.

Euromonitor International, tvrtka koja se bavi istraživanjima, izbacila je podatke prema kojima će Kina u idućem desetljeću postati naposjećenija zemlja na svijetu. Realno, to i nije toliko čudno ako znamo da je prošle godine najmnogoljudnija država svijeta bila četvrta po broju posjeta. Naime, Francusku je posjetilo 86,9 milijuna putnika, Španjolsku 81,8 milijuna, a SAD je završio na trećem mjestu. Četvrtu pak Kinu obišlo je 60,7 milijuna duša.

Statistike pokazuju da Kinezi već vode kad su u pitanju putovanja te da najveći broj putnika dolazi upravo iz Kine, no uskoro će preuzeti primat i u kategoriji dolazaka u zemlju. Sudeći po ovom istraživanju, sve azijske zemlje napreduju zahvaljujući ponajviše „snažnom ekonomskom rastu i razvoju srednje klase, koja je spremna trošiti novac na putovanja“. Također, pojednostavljenje viznog sistema samo je još dodatno poguralo stvari naprijed.

Nacionalni kineski muzej, Peking Nacionalni kineski muzej, Peking (Foto: Getty)

Tako će idućeg desetljeća svi putovi voditi u Kinu. Ako želite posjetiti tu zemlju, postoji bezbroj mjesta vrijednih obilaska. Svakako su tu i Peking i Šangaj, no ako želite vidjeti neki grad koji još nije toliko popularan na turističkim mapama, posjetite Shenzhen, koji je i ugledni vodič Lonely Planet proglasio drugim najboljim gradom za posjet u 2019. godini.

U svakom slučaju, čini se da posjećujući Kinu – ne možete nikako pogriješiti.

7 predivnih mjesta u koja putuju ljudi s ograničenim budžetom 7 mjesta koja možete obići i na budžetu - 7 7 mjesta koja možete obići i na budžetu - 8 7 mjesta koja možete obići i na budžetu - 6 +4 7 mjesta koja možete obići i na budžetu - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju