Ako tražite ideje za putovanja na koja ćete se uputiti u 2019., ovih 7 mjesta možete obići bez da u potpunosti ispraznite svoj bankovni račun. Istina, do nekih je skuplje doći, ali jednom kada ste tamo, trošit ćete minimalno.

1. Krakov, Poljska

Jedan od najstarijih gradova u Poljskoj čist je i siguran, a ima hrpu zanimljivih povijesnih znamenitosti. Najesti se možete već za oko 30 kuna, a i pivo je poprilično jeftino. U okolici grada nezaobilazna atrakcija je rudnik soli, na 67 metara dubine.

2. Marrakech, Maroko

Prosječno noćenje s doručkom u hostelima je do 50 kuna, a u medini jelo od tri slijeda možete dobiti već za 40 kuna. Tajine obavezno morate probati, a za one koji se usude, lokalci preporučuju i puževe kao specijalitet. Suveniri na Jemma el Fna su povoljni, no cjenkanje je obavezno. 

3. Prag, Češka

Sa svojom dobro očuvanom srednjovjekovnom gradskom jezgrom uvršen je na UNESCO-v popis svjetske baštine, a zahvaljujući toj arhitekturi osjećat ćete se kao u bajci. U bajci s jeftinom klopom i pivom.

Ohrid, Makedonija Ohrid, Makedonija (Foto: Getty Images)

4. Makedonija

Tulumarenje na plažama skrivenima ispod stijena, s DJ-ima i jeftinim kafićima. Prosječan obrok kreće se oko 30 kuna, a i piće je jeftino. Obavezno treba obići Ohrid.

5. Istanbul, Turska

Glavne atrakcije su besplatne ili je ulaz do 40 kuna, a i smještaj je jeftin. Jeftin je i javni prijevoz kojim se može obići cijeli grad, a tu su i trajekti kojima se lokalci služe kao busevima. Na bazaru cjenkanje za suvenire je obavezno pa s poklonima obitelji i prijateljima, kao i sebi, možete proći vrlo jeftino.

6. Vijetnam

Nakon što platite kartu, koja je skuplja, tamo vam neće trebati puno novca. Hrana je ispod 10 kuna, plaže su predivne, ljudi susretljivi i sve to ćete iskusiti bez da bankrotirate.

7. Curacao

Do otoka na Karibima skuplje je doći, ali kada jednom stignete, smještaj je jeftin, hrana također, a vrijeme možete potrošiti o snorkanju i istraživanju starih olupina brodova i napuštenih svjetionika.

Hrvatske priče iz dostave: "Tražili su me da dilam, prijetili – a vrata su mi otvarale i polugole djevojke“ Pizza Pizza - 4 Pizza - 3 +1 Pizza - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju