Bilo da lutate centrom Zagreba ili vas put vas odvede negdje oko Gundulićeve i odlučite popiti jutarnju kavu te prigristi nešto fino za doručak, priuštite sebi wow efekt. U staroj gradskoj veži, potpuno neočekivano, dočekat će vas novo lice starog kafića. Nekadašnji Henrik u koji su Zagrepčani odlazili na kavu ili sok te ponekad jednu „ljutu“ od prošlog je mjeseca osvanuo u novom ruhu.

Figa Garden by Henrik ime ne duguje prekriženim prstima nego smokvi, a kako nazivom, tako i ambijentom zadržava štih starog Zagreba koji se isprepliće s dizajnerskim ugođajem.

U dvorištu skrivenom od pogleda, uz kavu i novine već od sedam sati ujutro dočekat će vas i zdjelica suhih smokvi, kao i voćem aromatizirana voda. Izbjegavate li kravlje mlijeko naručiti možete kavu sa sojinim ili bademovim. U ponudi imaju i superzdravi matcha latte te nekoliko vrsta čajeva koji odskaču od klasične ponude obližnjih kafića.

Idealani za detoks su prirodni napici poput kombinacije cikle, jabuke i mente ili mrkve naranče i jabuke te naranče, đumbira i cimeta. S malih obiteljskih gospodarstava stižu im prirodni sokovi od bazge, mente, maline, kadulje i mutni s jabukom. 

 Za vrhunski kroasan ili kolač u kojem se uživa od ranog jutra pobrinula se omiljena pekarnica Korica. Premium tonici i solidan izbor džinova, kao i rakija te vina koje se toči na čaše idealni su za lijena popodneva. Od svega ponešto, ničega previše, na karti pića stoji i nekoliko vrsta koktela.

> 30 najboljih kvartovskih kafića u Zagrebu

Iako će uskoro prostranu terasu s mekim jastucima i pogledom na posađeno bilje zamijeniti grijanje uz vruće napitke u ugodnom interijeru, ne sumnjamo da će se starim obožavateljima Fige pridružiti i neki novi klinci.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju