Festival Apoksiomena i antike održava se prvi put u Malom Lošinju od 27. travnja do 22. svibnja 2017.



Posjetitelji mogu doživjeti i isprobati različite usluge i proizvode inspirirane Apoksiomenom i antikom, od kulturnih tura, jedrenja antičkim plovnim putevima, ronjenja na arheološkim lokalitetima do Apoksiomenove prirodne kozmetike, Apoksiomenove masaže, anti stres tretmana, njege tijela, suvenira i proizvoda, posjetitelji će moći sudjelovati na brojnim kreativnim radionicama i edukacijama poput slikanja i obrade drva, upoznavanja procesa proizvodnje vina, Apoksiomenove škole kuhanja, radionice filcanja sapuna, radionice s antičkim vinima, male škole baštine i vođenja destinacijom te gastro-enološkom doživljaju.



Lošinjski ugostitelji na svojoj će tradicionalnoj 11. Fešti lošinjske kuhinje u ponudu uvrstiti i namirnice korištene u doba antike te će tako obogatiti Festival. U antici, uobičajena, svakodnevna hrana većine stanovnika bila je jednostavna i skromna, a ta se umjerenost očitovala u količini servirane hrane i u načinu konzumacije. Namirnice i začini u receptima su upravo oni za koje je potvrđeno da su bili u uporabi u antičkoj Grčkoj. Uz takozvanu mitsku trijadu; žito, masline i vino kao srž antičke kuhinje te uz ribu i druge darove mora, danas ju poznajemo pod nazivom mediteranska prehrana.

Više informacija potražite na službenoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju