U okviru europske obitelji, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske najavljuje prvi Europski tjedan sporta, koji je nova inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Cilj je potaknuti Europljane, pa tako i Hrvate, na tjelesnu aktivnost (#BeActive) tijekom Tjedna sporta te ih motivirati da ostanu aktivni tijekom cijele godine.

'Dokazano je kako bavljenje sportom pozitivno utječe ne samo na tijelo nego i na osobni uspjeh i zadovoljstvo. Želim poručiti svima kako je bitno da pokušaju izdvojiti 2-3 sata tjedno za određenu fizičku aktivnost po svom odabiru,' izjavio je Jesse Saarinen.

Središnji događaj u Hrvatskoj najavljen je za subotu, 12. rujna, kada će se na zagrebačkom jezeru Bundek održati cjelodnevne sportske aktivnosti za sve građane, a jedan od velikih događaja toga dana je i ovogodišnje finale projekta Pokreni se, koje će se održati na Europskom trgu u 19 sati.'Bitno je ljudima skrenuti pažnju na to da njihov izgled ne bi trebao biti jedini motiv da se bave sportom. Mislim da je ključno da pronađu oblik rekreacije u kojem će uživati te da rekreaciju ne doživljavaju kao teret. Uživajte u sportu cijelu godinu, a ne samo sezonski!' rekao je Geoff Kinrade.

Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu i sportsku pripremljenost. Okupit će pojedince, sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

'Mogu reći da sam bio dovoljno sretan u životu da živim od onoga u čemu najviše uživam, a to je bavljenje sportom. No i da nisam postao profesionalni sportaš, zasigurno bih se redovito rekreativno bavio sportom, ne samo radi užitka već i radi važnosti rekreacije za psihofizičko zdravlje,' istaknuo je Nathan Perkovich.

Svoju podršku ovome vrijednom projektu dao je i Cal Heeter koji je rekao
'Drago mi je da mogu na bilo koji način podržati ovu akciju jer mislim da je potrebno poručiti ljudima u današnjem svijetu, kada većinu vremena provodimo u uredskom stolcu, kod kuće sjedeći ili pak ležeći pred kompjuterom ili televizorom, koliko je važno bavljenje sportom!

Više informacija o samom događaju, kao i prijave za sudjelovanje možete pronaći na službenoj web stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju