Duboko u srcu aljaske divljine skriva se zlato, ali pronaći ga mogu samo oni koji su dovoljno odvažni da se prihvate tog opasnog posla. Tog posla prihvatili su se Dakota Fred i Dustin Hurt.

Kopat će ispod ledenih riječnih brzaca i doslovno riskirati svoje živote u borbi s hladnoćom i ledenim bujicama. Kako bi uopće sastavili tim neustrašivih ronilaca, planinara i operatera strojevima, prvo moraju pridobiti investitora Todda Hoffmana da podrži njihov projekt potrage za zlatom tamo gdje ga se nitko nikada nije usudio tražiti. Potraga za zlatom - 3 Potraga za zlatom - 3 (Foto: Kreativne ideje / Discovery Channel)
Oni prate izvor zlata u rijeci koja vodi u planine i napuštene rudarske postaje, a morat će zaroniti u riječne brzace i opasne riječne bazene, koji su donedavno bili nedostupni. Kako bi došli do mjesta iskapanja, tragači za zlatom svakog dana pomoću ziplinea prelaze iznad 122 metra visokog kanjona, i to zajedno s opremom.

Povrh svega, njihov je kamp smješten na području koje su prošle godine u potpunosti uništili grizliji. Potraga za zlatom težak je posao i nikad se ne zna tko će u njemu biti uspješan, a još kada u ekipi imate i početnike, pitanje je isplati li se uopće izlagati takvoj opasnosti.

Kako je tekao ovaj ekstremni pothvat potrage za zlatom, pratite nedjeljom u 21 sat na Discovery Channelu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju