Kako prenosi Regional Express, manifestacije će se održati na Narodnom trgu u Vodnjanu, a već same brojke, 20. smotra ulja i 21. smotra vina, govore o značajnosti za Vodnjan, ali i za cijelu Istru. Prošla godina nažalost nije bila dobra za poljoprivrednike, kako zbog vremenskih prilika tako i zbog nametnika, zbog čega količine maslinovog ulja nisu na razini prijašnjih godina, ali je kvaliteta zadržana ili još i poboljšana.

Svečano otvorenje biti u 11 sati, a nakon toga će se pripremati fritaja od 1000 jaja koja će se dijeliti besplatno. U nastavku programa bit će organiziran obilazak Vodnjana po starinski, na starom vozu kojeg će vu-i - tovar. Kao i svake godine nagrade za izlagače izraditi će jedan vodnjanski umjetnik, a ove godine je to Silvo Šarić.

U 20 godina postojanja manifestacije napravljeno je preko 1000 analiza vina, a ove godine je pristiglo 35 uzoraka u 4 kategorije. Što se tiče smotre ulja - pristigla su 83 uzorka svih najvećih proizvođača.

Uz predavanja o efikasnom suzbijanju maslinovog svrdlaša, i proizvodnji desertnih vina, očekuje se fina gužva, veseli ljudi i prava istarska fešta. Dodjela medalja i priznanja očekuje se oko 19 sati u Zajednici Talijana Vodnjan-Dignano. Vidimo se!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju