Kako prenosi istarski portal, regionalexpress.hr, u Istri se od pamtivijeka proizvode tradicionalni istarski suhomesnati proizvodi. Manifestacija „S klobasicom u Europu“ u Svetom Petru u Šumi smjestila se u „Naselju-mestu od klobasic“ u kome će se održavati gastro događanja u znaku - kobasica. U sklopu manifestacije komisija sastavljena od najboljih analitičara iz regije izabrat će najbolje Hrvatske kobasice u kategoriji nedimljenih i dimljenih kobasica, a po prvi puta će se održati i svjetsko prvenstvo u „nadivanju kobasica na beku“.


Cilj je da projekt „S klobasicom u Europu“ dugoročno potakne potrošače na potrošnju i uživanje u tradicionalnim proizvodima, kao i da se oni predstave široj publici te se potakne mlade ljude da upoznaju, prihvate i nastave konzumirati tradicionalne istarske i hrvatske proizvode.

Želja organizatora je da manifestacija postane mjesto okupljanja ljubitelja tradicionalnih kobasičarskih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Želja nas posjetitelja je da se u dva dana fino nadimimo dima od kobasa, najedemo istih, i uživamo u divnom istarskom vinčeku! Vidimo se!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju