Istarske školjke - kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige, posebnog su okusa zahvaljujući čistom podmorju. Još kada ih u ruke uzmu vrhunski kuhari, dolazimo do delicija o kojima se dugo i često priča. Pa ako želite biti na izvoru školjaka, spustite se do Istre!

Koje god jelo s istarskim školjkama naručite - nećete pogriješiti. U buzari s klasičnim začinima poput češnjaka i peršina, pomidorima, maslinovim uljem i bijelim vinom, s domaćom tjesteninom, u rižotima, zapečene u pećnici i na roštilju... Koliko ono ima vožnje do Istre?

Uglavnom, u ponudi istarskih restorana naći ćete maštovite menije na bazi školjaka po prigodnim cijenama. Više o samim menijima i restoranima, potražite na stranici Colours of Istria!

TZ Clustera Umag-Novigrad
Phone: +385 52 757 075

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju