Istarske školjke - kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige, posebnog su okusa zahvaljujući čistom podmorju. Još kada ih u ruke uzmu vrhunski kuhari, dolazimo do delicija o kojima se dugo i često priča. Pa ako želite biti na izvoru školjaka, spustite se do Istre!

Koje god jelo s istarskim školjkama naručite - nećete pogriješiti. U buzari s klasičnim začinima poput češnjaka i peršina, pomidorima, maslinovim uljem i bijelim vinom, s domaćom tjesteninom, u rižotima, zapečene u pećnici i na roštilju... Koliko ono ima vožnje do Istre?

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati

Uglavnom, u ponudi istarskih restorana naći ćete maštovite menije na bazi školjaka po prigodnim cijenama. Više o samim menijima i restoranima, potražite na stranici Colours of Istria!

TZ Clustera Umag-Novigrad
Phone: +385 52 757 075