Toga dana vinari širom otvaraju vrata svojih carstava i, od jutra do večeri, nude ono najbolje iz svoje radinosti - vrhunsko istarsko vino, dočekujući rijeke gostiju i degustatora s mnogo elana i pažnje. Budući da se u maloj regiji Umag-Novigrad nalazi velik broj vrhunskih podruma, prepoznatih i u inozemstvu, nema sumnje da ćete u njima kušati neka od najboljih vina što se u ovom trenutku nude u Hrvatskoj.

Vrijedi probati izvrsne autohtone sorte, bijelu istarsku malvaziju i crveni teran, a naročito momjanski muškat, specifičan za usko područje oko Momjana kraj Buja, gdje se proizvodi u svojoj najboljoj varijanti.


Vina sjeverozapadne Istre nisu samo osvajači medalja, već svako od njih prati i poneka zanimljiva priča, anegdota ili ideja. Vinski podrumi su najčešće obiteljska gospodarstva pa obilazak znači i upoznavanje s obiteljskom tradicijom i poviješću.

Dan vina u Istri pravi je festival na kojem se u ležernoj atmosferi pričaju čarobne priče o nastanku vina i njegovoj tradiciji. Posvećena kulturi vina posljednja nedjelja u svibnju je prava prilika za putovanje kroz slikovite pejsaže i vinska bogatstva sjeverozapadne Istre. Detalje potražite na stranici Colours of Istria!

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima