Na petoj će ediciji Festival posjetiti nekoliko redatelja s kojima ćete moći uživo popričati o njihovim ostvarenjima, a neće nedostajati ni zanimljivih razgovora nakon projekcija s ljudima čije su životne priče isprepletene s temama prikazanih filmova.

Sekcija Kinofokus donosi priču o pokretanju prve svjetske mreže food film festivala i u goste dovodi predstavnike najvećeg festivala ovog tipa u Europi - amsterdamskog Food Film Festivala. Iz Italije dolaze iznenađujući okusi piva iz jedne od najpoznatijih obiteljskih pivovara, a iz Dubrovnika jedna zanimljiva priča o dugoočekivanom osvježenju na ugostiteljskoj sceni. Intrigantna priča iz Zagreba o tome kako prehrana može doslovno biti pitanje života ili smrti podsjetit će vas na to da iznenađenje može imati i gorak okus.

Na Kinolokus tržnici eko i tradicijskih proizvoda dolaze proizvođači koji nikada do sada nisu sudjelovali na Kinookus FFF-u. Posjetitelji će moći iz prve ruke od njih saznati sve o jedinstvenim proizvodima koji još uvijek ne nalaze svoje zasluženo mjesto u dućanima.

U Kutku za aperitive u malostonskom Orsanu dolaze dva vrlo specifična festivala: Sisak Eko Film Festival i putujući Rural Route Film Festival. Oba festivala kriju iznenađenja za sva osjetila. U sekciji Nevigjeno, koja je uvijek već sama po sebi iznenađenje, odabranih 15 neustrašivih sudionika-radoznalaca očekuje nova agroarheološka avantura po okolici Stona. Navečer će vas u sekciji GramoSton na dobru vibru potaknuti neki od najtalentiranijih domaćih DJ-eva i glazbenika, a za subotu 6. rujna sprema se poseban funk tulum, javlja portal H-Alter.

Za više informacija pišite na mail kinookus@gmail.com.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju