Iz sadržaja ovogodišnjeg Istria Gourmet Festivala ističe se ponuda Taste Istra. Radi se o wine&gourmet reviji biranih istarskih delicija, u kojoj će na čak 25 degustacijskih punktova posjetitelji Umaga moći svakodnevno kušati autohtona istarska vina, maslinova ulja, pršut, sir i tartufe. Taste Istria okuplja 16 ponajboljih istarskih vinara, osvajača niza zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim izložbama vina, kao što su Benvenuti, Cattunar, Coronica, CUJ, Degrassi, Franc Arman, Kabola, Kozlović, Vina Laguna, Matošević, Misal, Prelac, Rossi, Tomaz, Trapan i Veralda. Glazbena kulisa ponovno će biti vrhunski jazz u izvedbi Ante Gelo banda.

U zoni Naša kužina tri ponajbolja restorana s područja Klastera sjeverozapadne Istre – konobe Nono i Buščina te taverna Pergola – pripremili su posebnu ponudu istarskih specijaliteta, osmišljenu za 25. obljetnicu turnira. U zoni Istria Gourmet Restaurant predstavit će se jedan od vodećih istarskih restorana San Rocco, član udruge Jeunes Restorateurs d´Europe (JRE), dok će se suradnja ATP turnira i Vinistre nastaviti i ove godine na prigodnom prodajnom štandu Vinistre. Posebnu pažnju u programu ove će godine sigurno izazvati i Podravka cooking show by Celebrity MasterChef Luka Nižetić koji će posjetiteljima pokazati svoje umijeće kuhanja u petak, 25. srpnja u 19.30 sati.

„Turistička ponuda Umaga, uz sportske, objedinjuje gourmet i zabavne sadržaje. Istria Gourmet Festival pruža nam priliku da u suradnji s lokalnim proizvođačima i ugostiteljima, ATP gostima prezentiramo bogatstvo ponude u destinaciji. Uz odlična vina, istraske delicije i bogati zabavni program Umag će i ove godine biti nezaobilazno mjesto druženja i užitaka.“, istaknula je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora 25. Vegeta Croatia Opena.
Posebni sadržaj Istria Gourmet Festivala su vinske degustacije „Skrivene čari istarskih vina“, koje se održavaju u suradnji s Vinistrom i Hrvatskim sommelier klubom. Riječ je o jednosatnim vođenim kušanjima u ležernoj atmosferi, uz osobno sudjelovanje vinara i stručnu podršku sommeliera Sandija Parisa s ciljem otkrivanja i valoriziranja specifičnosti istarskih sorti.

"Ovakve vođene degustacije pokazale su se kao izvrsna forma za popularizaciju vrhunskih istarskih vina. Zadovoljstvo nam je da možemo sudjelovati u ovakvom projektu, jer on pridonosi širenju vinske kulture u Hrvatskoj“, rekao je Sandi Paris , voditelj edukacija pri Hrvatskom sommelier klubu.

Dnevni pobjednici degustacija ulaze u konkurenciju za titulu ATP vina. Pobjednicima zadnje dvije godine nagradu je osobno uručio predsjednik Ivo Josipović, pokrovitelj 25. Vegeta Croatia Opena.

Dodatne informacije o cjelokupnom programu gourmeta, kao i tenis i party programa potražite na službenoj stranici!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju