Organizatori ovog druženja su diecast sekcija Maketarskog kluba David Schwarz i forum www.autici.net, uz potporu Gradskog ureda za tehničku kulturu Grada Zagreba.

Uz upoznavanje i druženje zaljubljenika u ovaj lijep hobi bit će tradicionalno upriličene i izložbe modela iz najeminentnijih privatnih kolekcija, prateći neke od značajnih obljetnica automobilske industrije, kao što su 50 godina Ford Mustanga, 30 godina Peugeota 205 GTI ili 50 godina izbora Europskog automobila godine.

Kao posebnu poslasticu ovogodišnjeg skupa izdvajamo i aktivnu demonstraciju trkaćih pista, tzv. „slot cars“, za koju će prigodu biti sagrađena i najveća takva staza ikada složena u Hrvatskoj. Posjetitelje će zasigurno oduševiti i velika ponuda novih i rabljenih modela za svačiji džep u sklopu druženja, kao i tombola s vrijednim nagradama.

Posebnu atrakciju svake godine predstavljaju i zanimljiva prava vozila u omjeru 1:1, parkirana oko lokacije održavanja Festivala, što će ove godine uključivati posjet sudionika najvećeg hrvatskog Oldtimer relija u organizaciji OTK Zagreb, demonstraciju ljubitelja Harley-Davidsona i druga iznenađenja. Vidimo se na FAZ-u!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju