Uz ušće Drave u Dunav nalazi se Kopački rit, jedno od najvećih europskih močvarnih staništa. Iz Osijeka do idiličnog parka prirode stići ćete za otprilike pola sata. Biološki raznoliko poplavno područje utemeljeno je kao park prirode 1976., pa je riječ o najstarijem proglašenom parku prirode u Hrvatskoj.

To je poplavno i močvarno područje zaštićeno kao park prirode da bi se očuvale mnogobrojne biljne i životinjske vrste.

Osobito je značajan za seobu ptica i mriještenje riba. U Kopačkom ritu zabilježeno je 295 različitih vrsta ptica, od čega su 144 stalne ili povremene gnjezdarice. Najveći broj ptica može se vidjeti tijekom proljetne i jesenske migracije, no nije zanemariv broj ni u zimskim mjesecima.

> U raju kulena i čvaraka: 5 bajkovitih kućica za odmor u Slavoniji i Baranji

Na području ovoga parka prirode zimu prezimljuju deseci tisuća gusaka i pataka iz zapadnog Sibira. Šume su bogate jelenima, srnama i divljim svinjama, a susresti se mogu i orlovi, čaplje, čagljevi te divlje mačke.

Posjetite li Kopački rit tijekom nižeg lovostaja, kao što je to učinio fotograf Romeo Ibrišević, možete nabasati na pravu životinjsku predstavu. Pogledajte što je uhvatio objektivom u našoj galeriji.   

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju