Sastojci za 4-6 osoba:
3 pileća prsa
600 ml pilećeg temeljca
600 ml vrhnja za kuhanje
200 grama nekuhane tjestenine penne
220 grama naribanog sira parmezana
230 grama sira mozzarela
4 češnja češnjaka
sol i papar po želji
1 žlica maslinovog ulja

Priprema:
1. U loncu zagrijte žlicu maslinovog ulja pa ispržite pileća prsa koja ste prethodno narezali na kockice jednake veličine. Posolite i popaprite.

2. Dodajte protisnuti češnjak i pirjajte dok piletina ne potamni.

3. U lonac ulijte pileći temeljac, vrhnje za kuhanje i sušenu tjesteninu i pustite da sve zajedno zavrije.

4. Potom smanjite temperaturu, poklopite lonac i pustite da se sve kuha još 15 do 20 minuta.

5. Maknite lonac s vatre i u njega umiješajte 165 grama naribanog parmezana.

6. U duboku posudu za pečenje koju ste prethodno namastili ulijte polovicu smjese od tjestenine. Preko vrha tjestenine stavite 115 grama sira mozzarelle, koju ćete zatim prekriti s ostatkom tjestenine.

7. Preko vrha tjestenine stavite preostali parmezan i mozzarellu.

8. Stavite u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta dok se sir ne zapeče. Poslužite sa sezonskom salatom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju