Bilo da se radi o carskom mesu, rebarcima ili medaljonima, marinada od senfa, češnjaka i limunovog soka odlična je kombinacija za mirisno meso. Kako bi meso imalo dovoljno vremena da upije sastojke i omekša ostavite ga najmanje pet sati, a još i bolje, preko noći premazanog preko noći u hladnjaku.
Sastojci za 1 kg svinjetine:
1,2 žlica senfa
3 češnja češnjaka
1 žlica limunovog soka
1 grančica ružmarina
sol i papar
Priprema:
1. Za marinadu pomiješajte senf, ružmarin, žlicu limunovog soka i sitno sjeckani češnjak te posolite i popaprite.
2. Meso dobro namažite sa svih strana pa stavite u posudu s poklopcem ili vrećicu za zamrzavanje koju dobro zatvorite.
3. Tako pripremljeno meso ostavite da se marinira najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.
Utočište bogova: Mistična piramida koja se stoljećima skrivala pod zemljom
+2